Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Eurojust συμβάλλει στην αποκάλυψη απάτης σε βιολογικά τρόφιμα
Η Eurojust συμβάλλει στην αποκάλυψη απάτης σε βιολογικά τρόφιμα

Η Eurojust συμβάλλει στην αποκάλυψη απάτης σε βιολογικά τρόφιμα

Σε στενή συν με την , οι ιταλικές και οι σερβικές εθνικές αρχές ξεπέρασαν μια διακρατική απάτη μεγάλης κλίμακας στην παραγωγή και το εμπόριο βιολογικών τροφίμων και ποτών από σάπια μήλα.

Σε μια επιτυχημένη κοινή δράση, συντονισμένη από την , συνελήφθησαν 9 υπόνοιες ομάδας οργανωμένου εγκλήματος (OCG). Παράνομα περιουσιακά στοιχεία αξίας 6 εκατ. ευρώ καθώς και 1.411 τόνοι νοθευμένου προϊόντος με εκτιμώμενη αξία περίπου 5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν.Έξι εταιρείες που ασχολούνται με τις εγκληματικές δραστηριότητες αναζητήθηκαν στις ενδιαφερόμενες χώρες.

Ο εισαγγελέας της Πίζας της Ιταλίας ξεκίνησε μια τεράστια σχετικά με το διεθνές OCG, το οποίο είχε υποκαταστήματα σε διάφορες χώρες. Οι στις χώρες αυτές, οι οποίες συντονίστηκαν ενεργά από τη Eurojust στη Χάγη, αποκάλυψαν ένα OCG που εμπλέκεται στο εμπόριο νοθευμένου χυμού, μαρμελάδας και άλλων κονσερβών. Τα προϊόντα παρασκευάστηκαν από αποσυντιθέμενα μήλα, μολυσμένα με μυκοτοξίνες και άλλες τοξικές χημικές ουσίες, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Ακολούθως εξευγενίστηκαν με νερό και σάκχαρα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ψευδώς και προωθήθηκαν ως βιολογικά προϊόντα ευρωπαϊκής προέλευσης.

Η Eurojust, η Μονάδα Δικαστικής Συνς της ΕΕ, διευκόλυνε την επι και τη συνεργασία μεταξύ της Ιταλικής Υπηρεσίας στην Eurojust και του σημείου επαφής της Eurojust στη . Η Eurojust επέτρεψε τον συντονισμό των ερευνών των εθνικών αρχών, βοηθώντας τους να ανταλλάξουν γρήγορα στοιχεία και αποδεικτικά στοιχεία και να εξασφαλίσουν την επιτυχή έκβαση των ταυτόχρονων επιχειρήσεων.

Οκτώ εντάλματα σύλληψης εκτελέστηκαν στην Ιταλία και 1 στη . Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι κυρίως Ιταλικής και Σερβικής υπηκοότητας, είναι ύποπτοι για διάπραξη απάτης και συμμετοχή σε .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση