Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ »  Η Επιτροπή φιλοξενεί ευρωπαϊκό μαραθώνιο προγραμματισμού για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων αντιμετώπισης του κορωναϊού
 Η Επιτροπή φιλοξενεί ευρωπαϊκό μαραθώνιο προγραμματισμού για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων αντιμετώπισης του κορωναϊού

 Η Επιτροπή φιλοξενεί ευρωπαϊκό μαραθώνιο προγραμματισμού για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων αντιμετώπισης του κορωναϊού

Από ύριο κι καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Επιτροπή θα φιλοξενήσει τον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο προγραμματισμού  #EUvsVirus Hackathon υπό την αιγίδα της  Μαρίγια Γκαμπριέλ, επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και εολαίας. 

 Ο μαραθώνιος που διοργανώνεται υπό την καθοδήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας σε στενή συν με τα μέλη της ΕΕ, θα συνδέσει την κοινωνία των πολιτών με φορείς καινοτομίας, εταίρους και επενδυτές από όλη την Ευρώπη, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού. 

 Η επίτροπος Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Ο μαραθώνιος #EUvsVirus Hackathon αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα του ευρωπαϊκού πνεύματος συνς που τόσο θαυμάζω. Στους δύσκολους καιρούς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμαστε. Τον ιό αυτό θα τον νικήσουμε μαζί, προς όφελος όλων. Ευχαριστώ όλους όσοι προσέφεραν τον ελεύθερο χρόνο τους, αστείρευτη ενέργεια και γνώση για να πραγματοποιηθεί ο μαραθώνιος. Η αυριανή ημέρα είναι μόνο η αρχή. Η αληθινή ανταμοιβή μας θα είναι οι λύσεις που θα προκύψουν».

 Στην αυριανή τελετή έναρξης, εκτός από την επίτροπο Γκαμπριέλ, αναμένεται να κάνουν παρεμβάσεις ανώτατοι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, δηλαδή, ο  Luca Jahier, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και ο  CristianSilviu Bușoi, πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Πάνω από 12 000 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον μαραθώνιο προγραμματισμού, ο οποίος διαρθρώνεται ανά κατηγορίες προβλημάτων που απαιτούν βραχυπρόθεσμες λύσεις και σχετίζονται με προκλήσεις που θέτει ο προγραμματισμός στη ζωή και την , την επιχειρηματική συνέχεια, την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση, την κοινωνική και πολιτική συνοχή, την ψηφιακή οικονομία κ.ά. Συμμετέχουν και τα 27 μέλη της ΕΕ, καθώς και άλλες χώρες. 

 Οι λύσεις που θα κερδίσουν θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια πλατφόρμα για την COVID του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, η οποία θα λειτουργήσει εδώ από τις 27 Απριλίου, ώστε να διευκολυνθούν συνδέσεις με τους τελικούς χρήστες όπως τα , και να δοθεί πρόσβαση σε επενδυτές, ιδρύματα και άλλους φορείς από όλη την ΕΕ που παρέχουν ευκαιρίες χρηματοδότησης.

 Οι εγγραφές παραμένουν ανοιχτές για όσους ενδιαφέρονται, στον ιστότοπο EUvsVirus Hackathon website.

 Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ.

 Η Επιτροπή προορίζει εκατοντάδες εκατομμύρια για δράσεις έρευνας και καινοτομίας για την ανάπτυξη εμβολίων, νέων θεραπειών, διαγνωστικών τεστ και ιατρικών συστημάτων για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση