Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η ΕΕ βοηθά τη Σουηδία με επιχείρηση πολιτικής προστασίας
Η ΕΕ βοηθά τη Σουηδία με επιχείρηση πολιτικής προστασίας

Η ΕΕ βοηθά τη Σουηδία με επιχείρηση πολιτικής προστασίας

Ρεκόρ στην κτάσβεση ων δσικών πυρκαγιών

Πάνω από 360 πυροσβέστες, 7 αεροπλάνα, 6 και 67 κινητοποιήθηκαν, κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, για να συνδράμουν τη Σουηδία στην κατάσβεση των πρωτοφανών δασικών πυρκαγιών. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση πολιτικής προστασίας στον τομέα των δασικών πυρκαγιών την τελευταία δεκαετία, καθώς και η μεγαλύτερη όσον αφορά τη διάθεση προσωπικού στον ίδιο τομέα. Η επιχείρηση περιλάμβανε 815 ώρες πτήσης και 8 822 ρίψεις νερού.

Ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος που επισκέπτεται επί του παρόντος τη Σουηδία, δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά, τα κράτη μέλη επέδειξαν εμπράκτως ευρωπαϊκή μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Οι καταστροφικές δασικές στη Σουηδία υπογράμμισαν και πάλι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και το γεγονός ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα. Ευχαριστώ θερμά όλα τα κράτη μέλη για τη συνδρομή και την αλληλεγγύη τους. Τώρα είναι η ώρα να διδαχθούμε όλοι μας από αυτές τις τραγωδίες και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, έτσι ώστε, συλλογικά, να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και ισχυρότεροι στην αντιμετώπιση πολλαπλών καταστροφών σε ολόκληρη την ήπειρο.»

Κατά την επίσκεψη στη Σουηδία, ο επίτροπος ταξιδεύει — με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας, Morgan Johansson — στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις δασικές . Θα συναντήσει ορισμέ από τους πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, οι οποίοι εργάστηκαν ακατάπαυστα κατά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση