Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η Ε.Ε. στηρίζει υπηρεσίες αιμοδοσίας για την αύξηση συλλογής πλάσματος αναρρωσάντων από τη νόσο COVID-19  
Η Ε.Ε. στηρίζει υπηρεσίες αιμοδοσίας για την αύξηση συλλογής πλάσματος αναρρωσάντων από τη νόσο COVID-19   

Η Ε.Ε. στηρίζει υπηρεσίες αιμοδοσίας για την αύξηση συλλογής πλάσματος αναρρωσάντων από τη νόσο COVID-19  

Η Επιτροπή επέλεξε 24 , βάσει των οποίων θα δημιουργηθούν νέα ή θα επεκταθούν υφιστάμενα προγράμματα, για τη συλλογή πλάσματος από δωρητές που ανάρρωσαν από τη νόσο -19.

 Οι δωρεές θα προορίζονται για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από τη νόσο. Οι σχετικές επιχορηγήσεις προέκυψαν κατόπιν πρόσκλησης που εστάλη τον Ιούλιο σε όλες τις δημόσιες και τις μη κερδοσκοπικές αιμοδοσίας σε όλη την και στο , να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για την εξοπλισμού για τη συλλογή πλάσματος.

 Η δράση χρηματοδοτείται από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης με συνολικά 36 εκατ. ευρώ.

Τα , τα οποία θα υλοποιηθούν σε 14 κράτη μέλη και στο , είναι εθνικά ή περιφερειακά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα περιλαμβάνουν την κατανομή κονδυλίων σε μεγάλο αριθμό τοπικών κέντρων συλλογής αίματος ή πλάσματος (πάνω από 150 συνολικά).

 Η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε τα εξής: «Όσον αφορά τις θεραπείες κατά της νόσου -19, πρέπει να διερευνήσουμε όλες τις επιλογές, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών το συντομότερο δυνατόν. Χάρη στους πολυάριθμους αιτούντες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής, η συλλογή πλάσματος μπορεί πλέον να αυξηθεί μέσω των επιλεγμένων έργων, γεγονός που θα βοηθήσει στη χρήση του πλάσματος αναρρωσάντων ως πιθανής ελπιδοφόρας θεραπείας. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να παράσχουμε στους ασφαλή και αποτελεσματικά θεραπευτικά μέσα κατά της νόσου COVID-19.»

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση