Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για το Megxit: Χάρι και Μέγκαν χάνουν τα βασιλικά τους προνόμια
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για το Megxit: Χάρι και Μέγκαν χάνουν τα βασιλικά τους προνόμια

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για το Megxit: Χάρι και Μέγκαν χάνουν τα βασιλικά τους προνόμια

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν θα αποποιηθούν τον βασιλικό τους τίτλο και θα πάψουν να λαμβάνουν δημόσιους πόρους μετά την απόφασή τους να απομακρυνθούν από τη βασιλική , ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, δίνοντας τέλος σε δέκα ημέρες κρίσης.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τον τίτλο τους της βασιλικής υψηλότητας, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον ενεργά μέλη της βασιλικής ς», διευκρινίζουν τα Ανάκτορα. «Δεν θα εκπληρώνουν πλέον βασιλικές υποχρεώσεις» και «δεν μπορούν πλέον επίσημα να εκπροσωπούν τη βασίλισσα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο, θα διατηρήσουν τον τίτλο τους, δούκας και δούκισσα του Σάσεξ.

Έπειτα από μήνες ς και δυσφορία με τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως με τα ανηλεή ταμπλόιντ, ο Χάρι και ο Μέγκαν ανακοίνωσαν στις 8 Ιανουαρίου την απόφασή τους να αποποιηθούν τον ρόλο τους ως «ανώτερα» μέλη της βασιλικής οικογένειας για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να κατοικούν ένα μέρος της χρονιάς στη Βόρεια Αμερική όπου η Μέγκαν έχει δεσμούς.

Σε μια προσωπική δήλωση, η βασίλισσα Β΄εξέφρασε ικανοποίηση που βρέθηκε «μια εποικοδομητική λύση για τον εγγονό μου και την οικογένειά του έπειτα από αρκετούς μήνες συζητήσεων. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο ‘Αρτσι θα παραμείνουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου», υπογράμμισε.

Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κατά της κόρης του: «Φτηναίνει» τη βασιλική οικογένεια

Μετά την ανακοίνωση από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του δεν θα είναι πλέον ενεργά μέλη της μοναρχίας, ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας κατηγόρησε την κόρη του – με την οποία έχουν αποξενωθεί μετά τον γάμο της με τον Χάρι – ότι «φτηναίνει» τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Σε συνέντευξή του σε σε ντοκιμαντέρ του Channel 5, μέρος της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Τόμας Μαρκλ είπε  πως πιστεύει ότι η Μέγκαν πετάει «το όνειρο κάθε κοριτσιού».

«Είναι απογοητευτικό επειδή είχε πραγματικά το όνειρο κάθε κοριτσιού. Κάθε κορίτσι θέλει να γίνει πριγκίπισσα και αυτή το απέκτησε και τώρα το πετάει, και φαίνεται πως το πετάει για τα χρήματα», είπε.

Ο Τόμας Μαρκλ περιέγραψε τη βασιλική οικογένεια ως «έναν από τους σπουδαιότερους και μακροβιότερους θεσμούς που υπήρξαν ποτέ» και πρόσθεσε πως, όταν η Μέγκαν παντρεύτηκε τον Χάρι τον Μάιο του , ανέλα την υποχρέωση «να αποτελούν μέρος της βασιλικής οικογένειας και να την αντιπροσωπεύουν».

«Είναι ένας από τους σπουδαιότερους και μακροβιότερους θεσμούς που υπήρξαν ποτέ», είπε.«Τον καταστρέφουν, τον φτηναίνουν, τον κουρζουν … Τον μετατρέπουν σ' ένα Walmart με στέμμα. Είναι γελοίο, δεν θα έπρεπε να το κάνουν».

Το Channel 5 μετέδωσε μέρος της συνέντευξης σήμερα και ανακοίνωσε ότι ολόκληρο το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί «μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις δήλωσε πως ολόκληρη η χώρα τους εύχεται «τα καλύτερα» με τη νέα διευθέτηση.

«Όπως έχω πει προηγουμένως, ήμουν σίγουρος ότι η βασιλική οικογένεια, η οποία υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό, θα βρει έναν τρόπο για να προχωρήσει», δήλωσε ο στο κανάλι Sky News στη Γερμανία, όπου συμμετέχει σε διάσκεψη κορυφής για τη Λιβύη.

Αναταραχή προκλήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στη βρετανική μοναρχία όταν ο Χάρι και η αμερικανίδα πρώην ηθοποιός σύζυγός του ανακοίνωσαν πως θέλουν να περιορίσουν τα επίσημα καθήκοντά τους και να περνούν περισσότερο καιρό στη Βόρεια Αμερική.

Η χθεσινή ανακοίνωση των ανακτόρων εκδόθηκε μετά τις συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στη βασίλισσα , την οικογένειά της και αξιωματούχους για το πώς το Megxit θα μπορούσε να λειτουργήσει στην πράξη για τον 35χρονο Χάρι και την 38χρονη Μέγκαν.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση