Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / HΠΑ: Σε απόσταση αναπνοής Τραμπ – Κλίντον
HΠΑ: Σε απόσταση αναπνοής Τραμπ – Κλίντον

HΠΑ: Σε απόσταση αναπνοής Τραμπ – Κλίντον

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι δύο για την θέση του προέδρου των , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που έγινε για το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News και τους .

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η και ο Ντόναλντ είναι και οι δύο στα 42% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Πιο αναλυτικά μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος καταγράφει έναντι του αντιπάλου της προβάδισμα μόλις  μονάδων , δηλαδή είναι στο 41% η Χίλαρυ Κλίντον έναντι 39% του Ντόναλντ .

Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται πως υπάρχει προβληματισμός μεταξύ των υποστηρικτών της Χίλαρυ Κλίντον ενώ αντίθτα εκείνοι του Ντόναλτν δείχνουν να αισιοδοξούν. Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος που δηλώνει ότι είναι «αρκετά ενθουσιασμένο» κατέγραψε πτώση 13% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ εκείνο των υποστηρικτών των Δημοκρατικών που δηλώνει «πολύ ενθουσιασμένο» μειώθηκε κατά 9%. Σημειώνεται δε πως αυτό σημαίνει πως «οι υποστηρικτές του είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι στην ιδέα να σπεύσουν στις να τον ψηφίσουν σε σύγκριση με εκείνους της Κλίντον»

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.753 Αμερικανών, μεταξύ αυτών 1.433 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, το διάστημα μεταξύ 9ης και 13ης Σεπτεμβρίου, ένα μέρος της δηλαδή μετά την αδιαθεσία της στην τελετή μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση