Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Έναρξη της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έναρξη της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Έναρξη της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με την ευκαιρία της έναρξης της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, ο κ. Juncker και το Σώμα των Επιτρόπων, πραγματοποιούν μια πρώτη επίσημη επίσκεψη στις Κάτω Χώρες στις 6 και 7 Ιανουαρίου.

Σήμερα τα μέλη του Σώματος θα γίνουν δεκτά από τον δήμαρχο του , Eberhard Van der Laan και θα επισκεφθούν τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Mark Rutte, στο Εθνικό Ναυτικό . Στη συνέχεια, ο κ. Juncker και ο πρωθυπουργός κ. Rutte θα συναντηθούν σε διμερές επίπεδο και θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου.

Ακολούθως, το Σώμα των Επιτρόπων και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου των Κάτω Χωρών θα συναντηθούν στο πλαίσιο των λεγόμενων «θεματικών συνεδριάσεων» για να εξετάσουν και να συζητήσουν τις πέντε προτεραιότητες που περιγράφονται στο στρατηγικό θεματολόγιο της Ολλανδικής Προεδρίας, και περιλαμβάνουν:

 • Απασχόληση, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.
  
 • Οικονομική και νομισματική ένωση, χρηματοπιστωτικές , κοινωνικές υποθέσεις και περιφερειακή .
  
 • Ενεργειακή ένωση, κλίμα και μεταφορές.
  
 • Η ΕΕ ως ισχυρός παγκόσμιος παράγοντας.
  
 • Τέλος, θέματα ελευθερίας, δικαιοσύνης, ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
  

Επίσης, το Σώμα των Επιτρόπων θα γίνει δεκτό από τον Βασιλιά Γουλιέλμο-Αλέξανδρο και την Βασίλισσα Μάξιμα στα βασιλικά ανάκτορα στο , ενώ στη συνέχεια θα έχει διάλογο με τα μέλη του Κοινοβουλίου των Κάτω Χωρών, στη Χάγη.

Πρόκειται για την 12η φορά που οι Κάτω Χώρες ασκούν την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ – η τελευταία φορά ήταν το 2004.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και 11.30, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε με την Πρεσβεία της Ολλανδίας, οργανώνουν Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Ολλανδικής Προεδρίας .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

 • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

 • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση