Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall
H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall

H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall

H γλλική υτοκινητοβιομηχανία εξαγοράζει το ζημιογόνο ευρωπαϊκό κομμάτι των επιχειρήσεων της General Motors, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής Opel και της βρετανικής Vauxhall.

Η ύψους 2.2 δισ. , η οποία ανακοινώθηκε την Δευτέρα από την General Motors και την , την κατασκευάστρια εταιρεία των αυτοκινήτων μάρκας Peugeot και Citroen, τονίζοντας ότι θα επιφέρει σημαντικές ανακατατάξεις στην βιομηχανία καθώς θα καταστήσει την PSA ως την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, πίσω από την . Η PSA ύστερα από την εξαγορά αναμένεται να κατασκευάζει περίπου 5 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο.

Η PSA θα πραγματοποιήσει την εξαγορά από κοινού με την γαλλική τράπεζα BNP Paribas, με την να περιλαμβάνει 12 εργοστασιακές μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στις οποίες απασχολούνται περίπου 40,000 άτομα.

Στον απόηχο ανησυχιών για ενδεχόμενες απώλειες θέσεων εργασίας λόγω της εξαγοράς αυτής, ο πρόεδρος της PSA Carlos Tavares υποσχέθηκε ότι θα τηρηθούν οι υπάρχουσες δεσμεύσεις απέναντι σε εργαζόμενους της General Motors.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να επικυρώσει μια σημαντική ανάκαμψη για την PSA, η οποία μόλις πριν τρία χρόνια διεσώθη από από Κινέζους επενδυτές και το Γαλλικό .

kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση