Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall
H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall

H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall

H γαλλική PSA εξαγοράζει το ζημιογόνο ευρωπαϊκό κομμάτι των επιχειρήσεων της General Motors, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής Opel και της βρετανικής Vauxhall.

Η ύψους 2.2 δισ. ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε την Δευτέρα από την General Motors και την PSA, την κατασκευάστρια εταιρεία των αυτοκινήτων μάρκας Peugeot και Citroen, τονίζοντας ότι θα επιφέρει σημαντικές ανακατατάξεις στην καθώς θα καταστήσει την PSA ως την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, πίσω από την Volkswagen. Η PSA ύστερα από την εξαγορά αναμένεται να κατασκευάζει περίπου 5 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο.

Η PSA θα πραγματοποιήσει την εξαγορά από κοινού με την γαλλική τράπεζα BNP Paribas, με την να περιλαμβάνει 12 εργοστασιακές μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στις οποίες απασχολούνται περίπου 40,000 άτομα.

Στον απόηχο ανησυχιών για ενδεχόμενες απώλειες θέσεων εργασίας λόγω της εξαγοράς αυτής, ο πρόεδρος της PSA Carlos Tavares υποσχέθηκε ότι θα τηρηθούν οι υπάρχουσες δεσμεύσεις απέναντι σε εργαζόμενους της General Motors.

Η αυτή έρχεται να επικυρώσει μια σημαντική ανάκαμψη για την PSA, η οποία μόλις πριν τρία χρόνια διεσώθη από χρεοκοπία από Κινέζους επενδυτές και το Γαλλικό κράτος.

kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση