Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall
H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall

H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall

H γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA εξαγοράζει το ζημιογόνο ευρωπαϊκό κομμάτι των επιχειρήσεων της General Motors, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής και της βρετανικής Vauxhall.

Η ύψους 2.2 δισ. ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε την Δευτέρα από την General Motors και την PSA, την κατασκευάστρια εταιρεία των αυτοκινήτων μάρκας Peugeot και Citroen, τονίζοντας ότι θα επιφέρει σημαντικές ανακατατάξεις στην βιομηχανία καθώς θα καταστήσει την PSA ως την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στην , πίσω από την Volkswagen. Η PSA ύστερα από την αναμένεται να κατασκευάζει περίπου 5 εκατ. το χρόνο.

Η PSA θα πραγματοποιήσει την από κοινού με την γαλλική τράπεζα BNP Paribas, με την να περιλαμβάνει 12 εργοστασιακές μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στις οποίες απασχολούνται περίπου 40,000 άτομα.

Στον απόηχο ανησυχιών για ενδεχόμενες απώλειες θέσεων εργασίας λόγω της εξαγοράς αυτής, ο πρόεδρος της PSA Carlos Tavares υποσχέθηκε ότι θα τηρηθούν οι υπάρχουσες δεσμεύσεις απέναντι σε εργαζόμενους της General Motors.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να επικυρώσει μια σημαντική ανάκαμψη για την PSA, η οποία μόλις πριν τρία χρόνια διεσώθη από χρεοκοπία από Κινέζους επενδυτές και το Γαλλικό .

kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση