Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γκάμπριελ: Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία
Γκάμπριελ: Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Γκάμπριελ: Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Ο γερμνός , Ζίγκμρ Γκάμπριελ, δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, εξαιτίας των παραβιάσεων ανθρώπινων δικαιωμάτων, στις οποίες προβαίνει η Άγκυρα.

«Δεν μπορούμε να διεξάγουμε ενταξιακές διαπραγματέυσεις με μια χώρα που παραβιάζει , που παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου, που στέλνει πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη φυλακή χωρίς κανέναν σαφή λόγο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γκάμπριελ στον ραδιοσταθμό SWR.

Επιπλεόν, ο Γερμανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως η θα μπορούσε να αναπτύξει μια «νέα μορφή συνεργασίας» στη διάρκεια των συζητήσεων για την αποχώρηση της ς, τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου, το οποίο θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένα σχεδιάγραμμα για άλλες χώρες όπως η Τουρκία.

του Γκάμπριελ έρχονται σε μία χρονική στιγμή μεγάλης έντασης μεταξύ των δύο πλν, αναφορικά με τις τελευταίες συλλήψεις Γερμανών πολιτών στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους» και τις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ περί βέτο σε μία ενδεχόμενη αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση