Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γιουνκέρ: «Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης ούτε των ΗΠΑ»
Γιουνκέρ: «Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης ούτε των ΗΠΑ»

Γιουνκέρ: «Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης ούτε των ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της Ευρωπϊκής Επιτροπής Ζν-Κλοντ ιούνκερ προειδοποίησε, σε που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα, πως ένας ς πόλεμος ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη δεν θα ήταν καλός για καμία από τις δύο πλευρές.

Απαντώντας σε ερώτηση της Bild am Sonntag αν η Ευρώπη μπορεί να αντέξει έναν πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ιούνκερ είπε: «Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης ούτε των ΗΠΑ».

Ο Γιούνκερ είπε πως τα σχόλια της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί προστατευτισμού πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και επίσης ότι πρέπει να υπάρξει προετοιμασία.

Την Πέμπτη ο Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εμπορικούς πολέμους, αλλά συγκεκριμένες εμπορικές χρειάζεται να επανεξεταστούν για να γίνουν πιο δίκαιες για τους αμερικανούς εργαζομένους.

Ο Γιούνκερ είπε πως χαίρεται που θα συναντηθεί με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό την Τρίτη και πρόσθεσε: «Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ιαπωνία φέτος».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση