Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γιουνκέρ: Δεν χρειάζεται νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ για τη μετανάστευση
Γιουνκέρ: Δεν χρειάζεται νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ για τη μετανάστευση

Γιουνκέρ: Δεν χρειάζεται νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ για τη μετανάστευση

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε τις εκκλήσεις να διεξαχθεί μία νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ για τη μετανάστευση, λέγοντας πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να σταματήσουν να χρονοτριβούν και να εφαρμόσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες για το θέμα αυτό.

Τα σχόλια του Γιούκερ σε ένα γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική Le Figaro και τη γερμανική γίνονται πριν από μια συνάντηση που θα έχει η καγκελάριος Άνγκελα με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο προκειμένου να συζητήσουν το .

Ο Γιούνκερ επανέλαβε την κριτική που ασκεί στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι δεν δέχονται μετανάστες από την και την Ελλάδα, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φθάνουν με τους τελευταίους μήνες προκειμένου να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο στις πατρίδες τους.

“Δεν χρειαζόμαστε μια νέα σύνοδο κορυφής. Τα κράτη μέλη πρέπει να υιοθετήσουν τα ευρωπαϊκά μέτρα και να τα εφαρμόσουν στην επικράτειά τους”, γράφει ο Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ πρόσθεσε πως η πρέπει να καταρτίσει έναν ενιαίο κατάλογο “ασφαλών χωρών' προς τις οποίες θα μπορούν να επιστρέφονται οι μετανάστες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση