Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ: Στόχος η οριστική ανατροπή της μαζικής μετανάστευσης
Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ: Στόχος η οριστική ανατροπή της μαζικής μετανάστευσης

Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ: Στόχος η οριστική ανατροπή της μαζικής μετανάστευσης

Στόχος είνι, ν ανήκει γενικά πλέον στην ιστορία η μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη, όπως επίσης και να δοθεί το σαφές μήνυμα, πως γενικά δεν υπάρχει πλέον μία ανεξέλεγκτη διέλευση διαμέσου της Ευρώπης, ανεξάρτητα από ποια διαδρομή θα ακολουθηθεί. Κατόπιν, θα μειωθεί και η μεταναστευτική πίεση από την Τουρκία προς την Ελλάδα – αποφαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

«Δεν αρκεί το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων και δεν θέλουμε αποσπασματικές λύσεις που μόνον θα μεταθέσουν το πρόβλημα των μαζικών μεταναστευτικών ροών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει η προερχόμενη από το Λαϊκό Κόμμα, υπουργός Εσωτερικών, η οποία σήμερα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη-αστραπή στη , συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας της Αυστρίας, Χανς Πέτερ τόσκοτσιλ.

Στη συνάντησή τους στη Σόφια με τον πρόεδρο της χς Μπόικο , θα εξεταστούν οι τρόποι υποστήριξης της Βουλγαρίας για να αποφευχθεί μία μετατόπιση των προσφυγικών διαδρομών, και στη συνέχεια οι ίδιοι θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Άμυνας της Αυστρίας, η επίσκεψη αυτή στη Βουλγαρία αποτελεί μήνυμα, πως η Αυστρία υποστηρίζει τις χώρες οι οποίες επηρεάζονται από εναλλακτικές διαδρομές.

Όπως αναφέρει σε σημερινό του τηλεγράφημα το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), τα σύνορα της Βουλγαρίας – που δεν ανήκει στη — και της Τουρκίας , τα οποία έχουν μήκος 270 χιλιόμετρα, φυλάσσονται αυστηρά και σε ένα τμήμα τους υπάρχει συνοριακός φράχτης με αγκαθωτά συρματοπλέγματα που τ πρόκειται να επεκταθεί σε ένα μήκος 160 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το ΑΡΑ, τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα δεν αποτελούν μέχρι στιγμής κεντρική πύλη διέλευσης για , ενώ το 2015, όπως αναφέρουν επίσημες πηγές, από αυτά διήλθαν συνολικά 27.000 και μετανάστες από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση