Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Για συμφωνία με τη Μαδρίτη και λύση πέραν της ανεξαρτησίας κάνει λόγο ο Πουτζντεμόν
Για συμφωνία με τη Μαδρίτη και λύση πέραν της ανεξαρτησίας κάνει λόγο ο Πουτζντεμόν

Για συμφωνία με τη Μαδρίτη και λύση πέραν της ανεξαρτησίας κάνει λόγο ο Πουτζντεμόν

Στροφή 180 μοιρών πργμτοποίησε από τις ο καθαιρεθείς πρόεδρος της ς, Κάρλες Πουτζντεμόν, τασσόμενος υπέρ μιας συμφωνίας με τη , χωρίς παράλληλα να αποκλείει μία λύση πέραν της ανεξαρτησίας.

Ειδικότερα ,σε συνέντευξή του στη βελγική εφ «Le Soir», στην οποία εμφανίζεται με σχετικώς ελαστικές θέσεις, προτάσσοντας μία πιο μετριοπαθή και διαλακτική στάση, o Πουτζντεμόν επιρρίπτει ευθύνες στο κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού, , κατηγορώντας το για την ενίσχυση του αποσχιστικού κινήματος στην . Το τελευταίο, σύμφωνα με τη γνώμη του, ενίσχυθηκε σε σημαντικό βαθμό λόγω της αναστολής του καθεστώτος της αυτονομίας, το 2010, το οποίο είχε υιοθετηθεί τόσο από το καταλανικό όσο και από το ισπανικό κοινοβούλιο.

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο ήταν δημοκρατικός ο τρόπος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο Πουτζντεμόν τόνισε ότι σε όλα τα κοινοβούλια του κόσμου οι νόμοι εγκρίνονται από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών. Επιπλέον, σε ερώτημα αναφορικά με το κατά πόσο έγινε σεβαστή η άποψη ενός μεγάλου μέρους της καταλανικής ς που δε συμμερίζεται την ιδέα της ανεξαρτησίας, σημείωσε ότι στην είναι αδύνατο μία μειοψηφία, όπως οι Καταλανοί, να έχουν το δικαίωμα αλλαγής του πλαισίου, υπογραμμίζοντας ότι για χρόνια οι ομάδες που τώρα τον κατηγορούν για μη δημοκρατική συμπεριφορά, τορπίλιζαν κάθε πιθανότητα συζήτησης ζητημάτων, όπως αυτού της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση