Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Για συμφωνία με τη Μαδρίτη και λύση πέραν της ανεξαρτησίας κάνει λόγο ο Πουτζντεμόν
Για συμφωνία με τη Μαδρίτη και λύση πέραν της ανεξαρτησίας κάνει λόγο ο Πουτζντεμόν

Για συμφωνία με τη Μαδρίτη και λύση πέραν της ανεξαρτησίας κάνει λόγο ο Πουτζντεμόν

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε από τις ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, τασσόμενος υπέρ μιας συμφωνίας με τη Μαδρίτη, χωρίς παράλληλα να αποκλείει μία λύση πέραν της ανεξαρτησίας.

Ειδικότερα ,σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Le Soir», στην οποία εμφανίζεται με σχετικώς ελαστικές θέσεις, προτάσσοντας μία πιο μετριοπαθή και διαλακτική στάση, o Πουτζντεμόν επιρρίπτει ευθύνες στο κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού, , κατηγορώντας το για την ενίσχυση του αποσχιστικού κινήματος στην . Το τελευταίο, σύμφωνα με τη του, ενίσχυθηκε σε σημαντικό βαθμό λόγω της αναστολής του καθεστώτος της αυτονομίας, το 2010, το οποίο είχε υιοθετηθεί τόσο από το καταλανικό όσο και από το ισπανικό κοινοβούλιο.

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο ήταν δημοκρατικός ο τρόπος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο Πουτζντεμόν τόνισε ότι σε όλα τα κοινοβούλια του κόσμου οι νόμοι εγκρίνονται από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών. Επιπλέον, σε ερώτημα αναφορικά με το κατά πόσο έγινε σεβαστή η ενός μεγάλου μέρους της καταλανικής κοινωνίας που δε συμμερίζεται την ιδέα της ανεξαρτησίας, σημείωσε ότι στην Ισπανία είναι αδύνατο μία μειοψηφία, όπως οι Καταλανοί, να έχουν το δικαίωμα αλλαγής του πλαισίου, υπογραμμίζοντας ότι για χρόνια οι ομάδες που τώρα τον κατηγορούν για μη δημοκρατική συμπεριφορά, τορπίλιζαν κάθε πιθανότητα συζήτησης ζητημάτων, όπως αυτού της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση