Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Για πρώτη φορά στην ιστορία συναντήθηκαν αρχηγοί στρατών της Γης
Για πρώτη φορά στην ιστορία συναντήθηκαν αρχηγοί στρατών της Γης

Για πρώτη φορά στην ιστορία συναντήθηκαν αρχηγοί στρατών της Γης

Σύμφωνα με του για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά οι αρχηγοί των ισχυρότερων στρατών του κόσμου βρέθηκαν σε μια αίθουσα υπό την αιγίδα του

Πιο συγκεκριμένα οι Αρχηγοί Άμυνας από 108 Κράτη Μέλη, ο Γενικός Γραμματέας (Secretary General) Ban Ki-Moon και οι υπόλοιποι ηγέτες συνήλθαν στη στις 27 Μαρτίου 2015 στη μεγαλύτερη σύσκεψη αυτού του επιπέδου στην . Κατόπιν των συζητήσεων που προέκυψαν κατά τη Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου με θέμα τη Διατήρηση της Ειρήνης στο περιθώριο της Γενικής Συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης, αποτέλεσε  μοναδική ευκαιρία για τους ανώτατους στρατιωτικούς ηγέτες να συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη.

Στις παρατηρήσεις του ο Γενικός Γραμματέας τόνισε την ιστορική σημασία αυτού του γεγονότος. Επεσήμανε τη σπουδαιότητα της Διατήρησης της Ειρήνης στις μέρες μας, με τις 16 αναπτυγμένες αποστολές ανά τον κόσμο να έχουν λάβει πολυσύνθετες εντολές, συμπεριλαμομένης της Προστασίας Άμαχου Πληθυσμού υπό  εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Απότισε φόρο τιμής στις Χώρες που συνεισφέρουν με στρατεύματα στις Ειρηνευτικές Αποστολές, και τα 3300 μέλη ειρηνευτικών δυνάμεων που έχουν χάσει τις τους από το 1948 όταν αναπτύχθηκε η πρώτη αποστολή. Τόνισε επίσης ότι με αφορμή τη  Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου με θέμα τη Διατήρηση της Ειρήνης, η διεθνής σύμπραξη που την αφορά αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς. Ήταν πολύ ενθαρρυντικός ο συνεχής διάλογος μεταξύ του Συμβουλίου Ασφαλείας που εγκρίνει τις ειρηνευτικές αποστολές, των Κρατών Μελών που παρέχουν τους φυσικούς, οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους στις αποστολές, και της Γραμματείας του ΟΗΕ η οποία θέτει σε ισχύ τις εντολές και διαχειρίζεται τις αποστολές επί εδάφους.

Ένας τέτοιος εκτενής διάλογος ήταν απαραίτητος εν μέσω της αυξανόμενης βίας η οποία καταστρέφει και απειλεί τη σταθερότητα ολόκληρων επικρατειών. Ο Γ.Γ. επίσης  υπενθύμισε την ποικιλομορφία των ευθυνών  στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν τα μέλη των ειρηνευτικών αποστολών και δήλωσε την αισιοδοξία του ότι η τρέχουσα των ειρηνευτικών επιχειρήσεων θα παρέχει σημαντικές συστάσεις οι οποίες θα διασφαλίσουν την ικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στο μελλοντικό τους έργο. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών παρότρυνε τα Κράτη Μέλη να επιδιώκουν ενότητα προθέσεων όσον αφορά στο έργο των ειρηνευτικών αποστολών που επιτελούν, και την ανάγκη να ενδυναμώσουμε την προσέγγιση της ιδέας των ειρηνευτικών αποστολών.

Πηγή: koutipandoras.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση