Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Για Brexit προειδοποιεί την Ε.Ε. ο Ντέιβιντ Κάμερον
Για Brexit προειδοποιεί την Ε.Ε. ο Ντέιβιντ Κάμερον

Για Brexit προειδοποιεί την Ε.Ε. ο Ντέιβιντ Κάμερον

Ο Βρετανός Ντέιβιντ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να προειδοποιήσει με τον πιο έντονο τρόπο πως ενδεχομένως θα υποστηρίξει ένα Brexit (σ.σ. έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση), αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν συμφωνήσουν στα αιτήματα του για μεταρρυθμίσεις στην Ένωση, ανέφεραν χθες μέσα ενημέρωσης.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που αναμένεται να δοθεί την Τρίτη στη δημοσιότητα, ο θα δώσει το περίγραμμα των αιτημάτων της Βρετανίας για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμμετοχής της χώρας στην .

Με του την ίδια μέρα, πρόκειται να δηλώσει πως αν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία σκοπεύει να ταχθεί υπέρ ενός Brexit στη διεξαγωγή του σχετικού δημοψηφίσματος, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί έως τα τέλη του 2017.

«Εάν δεν μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και αν οι ανησυχίες της Βρετανίας δεν βρουν ευήκοα ώτα – που δεν πιστεύω ότι θα συμβεί – τότε θα πρέπει να σκεφτούμε ξανά αν η είναι κατάλληλη για μας», πρόκειται να δηλώσει ο Κάμερον, σύμφωνα με δημοσιεύματα. «Όπως έχω πει στο παρελθόν, δεν αποκλείω τίποτε», πρόκειται να πει.

Ενώ ο Κάμερον δεν έχει ποτέ αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός Brexit, στην περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, η του – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – θα αποτελεί την πιο ισχυρή – μέχρι σήμερα – τοποθέτηση του ότι το στάτους κβο είναι απαράδεκτο.

Παράλληλα όμως θα επαναλάβει την επιθυμία του η να παραμείνει στην Ένωση, που αποτελεί μέλος από το 1973 και θα εκφράσει την βεβαιότητα του ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί που θα εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Βρετανίας και των εταίρων της.

Επιπρόσθετα θα μεταφέρει και ένα ισχυρό μήνυμα και προς τους υποστηρικτές ενός Brexit και προς όσους επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, ανεξάρτητα από την έκβαση της επαναδιαπραγμάτευσης.

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνει η στην ΕΕ με κάθε κόστος, χρειάζεται να εξηγήσουν γιατί η πρέπει να αποδεχτεί το στάτους κβο. Έχω εκφράσει την ξεκάθαρη ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα σε αυτό», πρόκειται να τονίσει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Περιοδεύουσα ευρωπαϊκή έκθεση κοσμήματος erasmus+ στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο - https://t.co/2oQr6fHbEK… -

  • #γατάκι απεγκλώβισαν πυροσβέστες σε καφετέρια στον Αγ. Γεώργιο Φερών #γατάκι - https://t.co/m3iGUkWSeY -

  • Νεαροί οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα στο Βελεστίνο #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/DXD22BcUps -

"Αλιεύοντας" την είδηση