Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Για 6η μέρα πλέει στη Μεσόγειο το πλοίο της Sea Watch με 32 μετανάστες επιβαίνοντες
Για 6η μέρα πλέει στη Μεσόγειο το πλοίο της Sea Watch με 32 μετανάστες επιβαίνοντες

Για 6η μέρα πλέει στη Μεσόγειο το πλοίο της Sea Watch με 32 μετανάστες επιβαίνοντες

Η γερμανική ΜΚΟ Sea Watch, το πλοίο της οποίας πλέει εδώ και περίπου μια εβδομάδα στη Μεσόγειο με 32 μετανάστες επιβαίνοντες χωρίς να της επιτρέπεται η είσοδος στα της Ιταλίας και της ς, έκανε λόγο για ντροπή που μια μεγάλη χώρα, όπως η Γερμανία δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης.

Η οργάνωση διέσωσε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου τους μετανάστες που βρίσκονταν πάνω σε ένα αυτοσχέδιο σκάφος σε διεθνή ύδατα, περίπου 27 ναυτικά μίλια ανοιχτά από την Σαμπράτα της Λιβύης.

Ανάμεσα στους μετανάστες, που προέρχονται από χώρες όπως η Νιγηρία, το Σουδάν και η Ακτή Ελεφαντοστού, βρίσκονται τρία παιδιά και τρεις ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Η Sea-Watch, αναζητεί από τότε λιμάνι για να τους αποβιβάσει και η και η Ιταλία έχουν απαγορεύσει τον ελλιμενισμό του πλοίου.

Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, ο Ρούμπεν Νεγκεμπάουερ δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η ευθύνη για το αδιέξοδο βαραίνει το ίδιο τη Γερμανία, όσο και τις νότιες χώρες της ΕΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής ς.

Όπως ανέφερε, η λύση βρίσκεται στην αποβίβαση των μεταναστών στη Μάλτα ή την Ιταλία και έπειτα στην μεταφορά τους σε μια μεγάλη χώρα όπως η Γερμανία.

«Οι μετανάστες και το πλήρωμά μας βρίσκονται εν πλω επί 6 μέρες, και την ημέρα των Χριστουγέννων. Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε.

«Οι χώρες αδιαφορούν για το δίκαιο της ς», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι ο Χορστ Ζεεχόφερ είναι το ίδιο υπεύθυνος για τους ανθρώπους που πεθαίνουν στη θάλασσα όσο οι χώρες που κλείνουν τα τους.

«Αυτά δεν είναι μαλτέζικα ή ιταλικά , είναι ευρωπαϊκά », δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Sea Watch.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση