Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Germanwings: «Πρώτη βοήθεια» 50.000 ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων
Germanwings: «Πρώτη βοήθεια» 50.000 ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων

Germanwings: «Πρώτη βοήθεια» 50.000 ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων

Αποζημίωση έως και 50.000 ευρώ ανά επιβάτη προσφέρει στους οικείους των θυμάτων η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germanwings, το αεροσκάφος της οποίας συνετρίβη την Τρίτη, παίρνοντάς μαζί του στον θάνατο 150 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, αυτή η πρώτη βοήθεια, είναι ανεξάρτητη από τις που αναμένεται να δοθούν λόγω της ευθύνης της εταιρείας, και δεν θα ζητηθεί να επιστραφεί σε καμία περίπτωση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Χόλγκερ Χοπερντίτσελ, ο οποίος ειδικεύεται στις αεροπορικές , η μητρική εταιρεία ενδέχεται να καταβάλει αρκετές δεκάδες ως αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανά ως .

Με βάση τη Σύμβαση του Μόντρεαλ για την Ευθύνη των Αερομεταφορέων (1999), η ευθύνη των αεροπορικών εταιρειών σε περίπτωση δυστυχήματος προβλέπει ένα όριο 143.000 ευρώ ανά . Σύμφωνα με τον καθηγητή αεροπορικού δικαίου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου Έλμαρ Γκεμούλα, θα ζητηθεί από τους συγγενείς ως από τη ένα ποσό της τάξης των 10 – 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικοί στον τομέα των ασφαλειών τονίζουν πως ακόμη κι εάν το προκλήθηκε εσκεμμένα από τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση η ευθύνη της επιχείρησης ούτε οι για τις ανθρώπινες απώλειες.

 Πηγή: koutipandoras.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση