Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γερμανίδα παρουσιάστρια υπέρ προσφύγων
Γερμανίδα παρουσιάστρια υπέρ προσφύγων

Γερμανίδα παρουσιάστρια υπέρ προσφύγων

Ευρύττη συζήτηση έχει προξενήσει στη ερμνία η δημόσια έκκληση τηλεπαρουσιάστριας για των ρατσιστικών επιθέσεων. Στο σχόλιό της στο ειδησεογραφικό δελτίο Tagesthemen της ARD, η Ανια Ρέσκε κατακεραύνωσε τη γλώσσα του μίσους που οδηγεί σε εναντίον καταλυμάτων προσφύγων. Η Ρέσκε δήλωσε σοκαρισμένη για το πόσο κοινωνικά αποδεκτό έχει γίνει να αναρτά κανείς στο Ιντερνετ οχετούς ρατσιστικών σχολίων με το πραγματικό του όνομα.

«Μέχρι πρόσφατα, αυτοί οι σχολιαστές κρύβονταν πίσω από ψευδώνυμα, αλλά τ γράφουν με το όνομά τους», είπε χαρακτηριστικά. «Φαίνεται ότι δεν προξενεί πια ντροπή· αντίθετα, αν γράψεις “τα βρωμοσκουλήκια πρέπει να πνιγούν στη ” παίρνεις ενθουσιώδη σχόλια και ένα σωρό “likes”», πρόσθεσε η ίδια. «Αν λοιπόν μέχρι τότε ήσουν ένα ρατσιστικό μηδενικό, φυσικά ξαφνικά νιώθεις υπέροχα».

Διάδοση μέσω Διαδικτύου

Το σχόλιο της Ρέσκε διαδόθηκε σαν αστραπή στο Ιντερνετ, με να το δουν πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι, να πάρει 250.000 «likes», 20.000 σχόλια και 83.000 «share».

Η Ρέσκε σημείωσε ότι οι δημόσιες εκφράσεις μίσους έχουν πυροδοτήσει τη «δυναμική της ομάδας», οδηγώντας σε ακροδεξιών ενεργειών. Ζητώντας από τους «καλούς» ερμανούς να αντιδράσουν, δήλωσε: «Αν δεν πιστεύετε ότι όλοι οι πρόσφυγες εκμεταλλεύονται καταστάσεις, ότι πρέπει να τους κυνηγήσουμε, να τους κάψουμε ή να τους βάλουμε στον θάλαμο αερίων, τότε πρέπει να κάνετε την άποψή σας γνωστή, να ανοίξετε το στόμα σας και να πάρετε δημόσια θέση».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών προειδοποίησε ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος επιθέσεων από μικρό αριθμό ακροδεξιών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα Der III Weg (ο τρίτος δρόμος).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση