Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γερμανία: Τρεις περιφερειακές εκλογές βαρόμετρο για την Α. Μέρκελ
Γερμανία: Τρεις περιφερειακές εκλογές βαρόμετρο για την Α. Μέρκελ

Γερμανία: Τρεις περιφερειακές εκλογές βαρόμετρο για την Α. Μέρκελ

Περίπου 13 εκατομμύρια καλούνται σήμερα στις για τρεις περιφερειακές εκλογές σε μια χώρα που ταλανίζεται από τις αμφιβολίες για τη διαχείριση της προσφυγικής ροής, εκλογές που μπορεί να καταβαραθρώσουν το στρατόπεδο της Μέρκελ και να αναδείξουν στα ύψη τη λαϊκιστική δεξιά.

Για τις εκλογές αυτές που αποτελούν ένα τεστ δεκαοκτώ μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να γίνουν γνωστές απόψε μετά τις 19.00 ώρα ς και το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στα περιφερειακά κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης (νοτιοδυτικό), Ρηνανίας-Παλατινάτου (δυτικό και Σαξονίας-Άνχαλτ (ανατολικό).

Για να αποτρέψει μια οδυνηρή αποτυχία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), η Μέρκελ δεν σταμάτησε να πηγαίνει στα περιφερειακά κρατίδια, πολλαπλασιάζοντας τις εκλογικές συγκεντρώσεις, κυρίως στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, προπύργιο των συντηρητικών όπου όμως το δείχνει αμφίρροπο και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, όπου η CDU δίνει μάχη με με τους Σοσιαλδημοκράτες ().

Και χθες, η καγκελάριος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δημόσιας παρέμβασης στην προσφυγική που απειλεί το βάθρο της για πρώτη φορά στα δέκα χρόνια που είναι στην . Η Μέρκελ επέμεινε στο “δικαίωμα” ένταξης των προσφύγων, επαναλαμβάνοντας ότι οι υπεσχημένες ευρωπαϊκές λύσεις εδώ και μήνες θα μειώσουν τον αριθμό των μεταναστών που αρχίζουν μια επικίνδυνη οδύσσεια για τη βόρεια Ευρώπη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση