Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γερμανία: Θρίλερ στις συνομιλίες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης
Γερμανία: Θρίλερ στις συνομιλίες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Γερμανία: Θρίλερ στις συνομιλίες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Οι μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) υπό την καγκελάριο Άγγελα , των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας διακόπηκαν και θα επαναληφθούν το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά συγκλίνουσες που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τις αυτές, οι αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων αποφάσισαν να διακόψουν τις συν για αρκετές ώρες αφού δεν κατάφεραν να επιτύχουν πρόοδο κατά τη διάρκεια αυτού που θεωρητικά επρόκειτο να είναι το τελευταίο βράδυ των διαπραγματεύσεων.

Στις συν επικρατούσε δυσθυμία το βράδυ της Πέμπτης με στελέχη των κομμάτων να επιρρίπτουν τις ευθύνες στους ομολόγους τους για την καθυστέρηση.

«Θα συνεχίσουμε το μεσημέρι», είπε ο Βίνφριντ Κρέτσμαν, ο διαπραγματευτής των Πρασίνων και πρωθ της κρατιδιακής κυβέρνησης στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Κρίστιαν Λίντνερ: Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο επικεφαλής του φίλα προσκείμενου στις κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες για τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία θα συνεχιστούν αργότερα σήμερα και πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξος πως οι εναπομείνασες διαφορές των πλν θα ξεπεραστούν.

Ο Λίντνερ είπε σε δημοσιογράφους ότι σημειώθηκε σε πολλά θέματα, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιες διαφορές όσον αφορά το κλίμα και τη μετανάστευση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση