Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία: Σχηματισμός κυβέρνησης ή ναυάγιο στις διαβουλεύσεις για τη «Τζαμάικα»
Γερμανία: Σχηματισμός κυβέρνησης ή ναυάγιο στις διαβουλεύσεις για τη «Τζαμάικα»

Γερμανία: Σχηματισμός κυβέρνησης ή ναυάγιο στις διαβουλεύσεις για τη «Τζαμάικα»

Το αργότερο αύριο, τα δύο χριστιανικά (CDU/CSU), οι Φιλελευθεροι και οι Πράσινοι θα πρέπει να οδηγήσουν τις τους σε ένα κοινό , καθώς σε αντίθετη περίπτωση το εγχείρημα σχηματισμού κυβέρνησης θα καταρρεύσει.

Συγκεκριμένα, στόχος των τεσσάρων κομμάτων είναι να καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία θα καταγράφει σε γενικές γραμμές τους στόχους που θα έχει μία μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρίσκονται εκείνα τα θέματα που θεωρούνται ως τα πιο επίμαχα και τα οποία μέχρι τώρα στάθηκαν εμπόδιο στην προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία.

Στις 11 Ελλάδας, οι διαπραγματευτές των τεσσάρων κομμάτων άρχισαν να συζητούν το θέμα προστασίας του κλίματος και του περιβάλλοντος, το μεσημέρι έπονται συζητήσεις για το και τη και το απόγευμα για ζητήματα μεταφορών. Πάντως, η μέχρι στιγμής επίμονη στάση των κομμάτων στις εκάστοτε θέσεις τους δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία που εκφράζεται κυρίως από εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών, οι οποίοι θεωρούν ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

"Αλιεύοντας" την είδηση