Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Γερμανία παρατείνει έως τον Μάιο τους ελέγχους στα σύνορα
Η Γερμανία παρατείνει έως τον Μάιο τους ελέγχους στα σύνορα

Η Γερμανία παρατείνει έως τον Μάιο τους ελέγχους στα σύνορα

Η Γερμνία θα παρατείνει έως τον Μάιο του 2018 τους ελέγχους στα σύνορά της, μια απόφαση που δικαιολογείται από την «τρομοκρατική» απειλή και τη μάχη κατά «της ς ς», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η κατάσταση ασφαλείας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, «επλήγησαν από δραματικές τρομοκρατικές », παραμένει «τεταμένη», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Μεζιέρ, καθώς οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα επρόκειτο να λάβουν τέλος στις 11 Νοεμβρίου.

Ακόμη, ο υπουργός έκανε λόγο για «» που παρατηρήθηκαν «στο επίπεδο της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» καθώς και για «σημαντική » στο εσωτερικό του χώρου Σένγκεν προκειμένου να δικαιολογήσει την παράταση «πέρα από τις 11 Νοεμβρίου» και για έξι μήνες, των ελέγχων στα σύνορα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στα σύνορα με την Αυστρία και στις αεροπορικές από την Ελλάδα, χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλη εισροή προσφύγων.

Η απόφαση ελήφθη «σε στενή με τους υπουργούς Εσωτερικών της Αυστρίας, της Δανίας, της Σουηδίας και της ς», σύμφωνα με τον ντε Μεζιέρ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση