Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Γερμανία παρατείνει έως τον Μάιο τους ελέγχους στα σύνορα
Η Γερμανία παρατείνει έως τον Μάιο τους ελέγχους στα σύνορα

Η Γερμανία παρατείνει έως τον Μάιο τους ελέγχους στα σύνορα

Η Γερμανία θα παρατείνει έως τον Μάιο του 2018 τους ελέγχους στα σύνορά της, μια απόφαση που δικαιολογείται από την «τρομοκρατική» και τη μάχη κατά «της παράνομης ς», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η κατάσταση ασφαλείας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, «επλήγησαν από δραματικές τρομοκρατικές επιθέσεις», παραμένει «τεταμένη», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Μεζιέρ, καθώς οι στα γερμανικά επρόκειτο να λάβουν τέλος στις 11 Νοεμβρίου.

Ακόμη, ο υπουργός έκανε λόγο για «ελλείψεις» που παρατηρήθηκαν «στο επίπεδο της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της » καθώς και για «σημαντική παράνομη » στο εσωτερικό του χώρου Σένγκεν προκειμένου να δικαιολογήσει την παράταση «πέρα από τις 11 Νοεμβρίου» και για έξι μήνες, των ελέγχων στα .

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι θα επικεντρωθούν στα σύνορα με την Αυστρία και στις αεροπορικές συνδέσεις από την , χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλη εισροή προσφύγων.

Η απόφαση ελήφθη «σε στενή με τους υπουργούς Εσωτερικών της Αυστρίας, της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας», σύμφωνα με τον ντε Μεζιέρ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση