Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Γερμανία παρατείνει έως τον Μάιο τους ελέγχους στα σύνορα
Η Γερμανία παρατείνει έως τον Μάιο τους ελέγχους στα σύνορα

Η Γερμανία παρατείνει έως τον Μάιο τους ελέγχους στα σύνορα

Η Γερμανία θα παρατείνει έως τον Μάιο του 2018 τους ελέγχους στα σύνορά της, μια που δικαιολογείται από την «τρομοκρατική» απειλή και τη μάχη κατά «της παράνομης μετανάστευσης», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η κατάσταση ασφαλείας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, «επλήγησαν από δραματικές τρομοκρατικές επιθέσεις», παραμένει «τεταμένη», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Μεζιέρ, καθώς οι έλεγχοι στα γερμανικά επρόκειτο να λάβουν τέλος στις 11 Νοεμβρίου.

Ακόμη, ο έκανε λόγο για «ψεις» που παρατηρήθηκαν «στο επίπεδο της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» καθώς και για «σημαντική παράνομη μετανάστευση» στο εσωτερικό του χώρου Σένγκεν προκειμένου να δικαιολογήσει την παράταση «πέρα από τις 11 Νοεμβρίου» και για έξι μήνες, των ελέγχων στα .

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στα σύνορα με την και στις αεροπορικές από την Ελλάδα, χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλη εισροή προσφύγων.

Η ελήφθη «σε στενή συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών της ς, της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας», σύμφωνα με τον ντε Μεζιέρ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση