Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γερμανία: Οι μισοί ψηφοφόροι θέλουν νέες εκλογές
Γερμανία: Οι μισοί ψηφοφόροι θέλουν νέες εκλογές

Γερμανία: Οι μισοί ψηφοφόροι θέλουν νέες εκλογές

Οι μισοί Γερμνοί τάσσοντι υπέρ της προκήρυξης νέων εκλογών μετά την αποτυχία της προσπάθειας της Άγγελας να κλείσει μια μεταξύ τεσσάρων κομμάτων για να σχηματιστεί νέος κυβερνητικός συνασπισμός, καταδεικνύει του ινστιτούτου INSA για την Bild η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Το 49,9% εκ των ερωτηθέντων σε αυτή τη τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών.

Κατά την ίδια έρευνα, το 48,5% θεωρεί σωστή την απόφαση του κεντροαριστερού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών () να μη συμμετάσχουν σε έναν νέο «μεγάλο συνασπισμό» υπό τους συντηρητικούς της Μέρκελ, μια υπέρ της οποίας τοποθετήθηκε μόλις το 18%.

Το έχασε έδαφος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μετά την κυβερνητική συγκατοίκησή του με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η αποτυχία των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και των Πρασίνων βύθισε τη Γερμανία στην πολιτική αβεβαιότητα και αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες νέας καταφυγής στις κάλπες.

Κατά την έρευνα του INSA, το 28% των ερωτηθέντων επιρρίπτει στον ηγέτη του FDP, τον Κρίστιαν Λίντνερ, την ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών, το 27% κατηγορεί τη Μέρκελ και μόλις το 13% θεωρεί πως ευθύνεται ο ηγέτης των οικολόγων, ο Τζεμ Έζντεμιρ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση