Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γερμανία: Μεγάλοι κερδισμένοι οι Χριστιανοδημοκράτες στο Σλέσβιχ – Χόλσταϊν
Γερμανία: Μεγάλοι κερδισμένοι οι Χριστιανοδημοκράτες στο Σλέσβιχ – Χόλσταϊν

Γερμανία: Μεγάλοι κερδισμένοι οι Χριστιανοδημοκράτες στο Σλέσβιχ – Χόλσταϊν

Σύμφωνα με τα επίσημα των χτεσινών εκλογών του βορειότερου κρατιδίου της ερμανίας Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) υπό τον Ντάνιελ κίντερ με 32% (+1,2 σε σχέση με τις προηγούμενες τοπικές εκλογές του 2012) και δεύτερο το Σοσιαλδημοκρατικό () υπό τον Τόρστεν Αλμπιχ με 27,2% (-3,2%).

Ακολουθούν οι Πράσινοιμε 12, 9% (-0,3%), oι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11,5% (+3,3%), το Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (), το οποίο εκπροσωπείται για πρώτη φορά στο τοπικό του Κιέλου, με 5,9% και τέλος το κόμμα της δανικής μειονότητας (SSW) με 3,3% (-1,3%), το οποίο αν και δεν ξεπερανά το 5% (όριο για την είσοδο στη Βουλή), εν τούτοις θα εκπροσωπείται. Η Αριστερά (Die Linke) 3,8 (+1,5) και το Κόμμα των Πειρατών 1,2% (-7%) δεν κατάφεραν περάσουν αυτό το όριο και μένουν εκτός.

Η σύνθεση της τοπικής Βουλής, επί συνόλου 73 βουλευτών, θα έχει ως εξής: CDU 25, 21, Πράσινοι 10, FDP 9 , 5 και το SSW 3 βουλευτές.

O επικεφαλής του ψηφοδελτίου του θριαμβεύσαντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ντάνιελ Γκίντερ δεν έχει κρύψει την προτίμησή του να συγκυβερνήσει με τους Φιλελεύθερους δεδομένου ότι δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά δήλωσε πως είναι ανοικτός και για συζητήσεις και με του Πράσι.

 , ARD

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση