Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γερμανία: Μαχαιρώθηκε η υποψήφια δήμαρχος Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ
Γερμανία: Μαχαιρώθηκε η υποψήφια δήμαρχος Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ

Γερμανία: Μαχαιρώθηκε η υποψήφια δήμαρχος Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε το πρωί του Σαββάτου η υποψήφια δήμαρχος της Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ, από έναν άνδρα 44 ετών που συνελήφθη.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά Μέσα Ενημερώσης, ο άνδρας κρατούσε δύο μαχαίρια και εκτός της κας Ρέκερ, κατάφερε να τραυματίσει τέσσερις ακόμα ανθρώπους.

Η ανεξάρτητη υποψήφια βρισκόταν στα γραφεία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) αφού αύριο, Κυριακή διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές, όταν ο δράστης της επιτέθηκε. Ευτυχώς για την ίδια νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση και δεν διατρέχει κίνδυνο η της, αν και το τραύμα που φέρει είναι στον λαιμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας δεν προσπάθησε να αποφύγει της σύλληψης, ενώ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το έκανε για να προστατεύσει τους συμπολίτες του. Ο επιτιθέμενος,όταν ανακρίθηκε μετά την είπε πως διέπραξε αυτή την ενέργεια με ρατσιστικό κίνητρο, σύμφωνα με αξιωματούχο της ς της Κολωνίας.

Η Αγγελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της Χενριέτε Ρέκερ, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της καγκελαρίας. Η κα. Μέρκελ καταδίκασε το γεγονός εκφράζοντας την έκπληξή της, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ από την πλευρά του δήλωσε “σοκαρισμένος” από την “τρομακτική και άνανδρη” αυτή .

Ανεξάρτητη υποψήφια, αλλά υποστηριζόμενη από το κόμμα της Αγγελα Μέρκελ για τον δήμο της Κολωνίας, η Χενριέτε Ρέκερ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι εν μέσω του τος ς που κυριαρχεί στην Γερμανία εξαιτίας της πολιτικής ανοίγματος της κακγελαρίου προς τους πρόσφυγες, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα ΜΜΕ στη Γερμανία.

Διαδήλωση κατά της επίθεσης

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της Κολωνίας συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης προκειμένου να διαδηλλωσουν κατά της επίθεσης:
«Η ανθρώπινη αλυσίδα που σχηματίζουμε στέλνει το ότι είμαστε αλληλέγγυοι», δήλωσε η επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών της Ρηνανίας-Βόρειας Βεσταφαλίας Χανελόρε Κραφτ.

«Η δημοκρατία είναι μία μεγάλη κατάκτηση, την οποία θέλουμε να υπερασπισθούμε. Βρισκόμαστε εδώ ως δημοκράτες για να στείλουμε ένα γι΄αυτήν την αποτρόπαιη πράξη», πρόσθεσε.

Στο πλευρό της βρισκόταν ο επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών της περιοχής Αρμιν Λάσετ, καθώς και πολλοί πολιτικοί άλλων παρατάξεων, όπως οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση