Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γερμανία: Κρίσιμες διερευνητικές συζητήσεις για την «Τζαμάικα»
Γερμανία: Κρίσιμες διερευνητικές συζητήσεις για την «Τζαμάικα»

Γερμανία: Κρίσιμες διερευνητικές συζητήσεις για την «Τζαμάικα»

Τ χρονικά περιθώρι στενεύουν πλέον ασφυκτικά. Μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές των κομμάτων, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνς στη Γερμανία.

Στη σημερινή συνάντηση των δυνητικών κυβερνητικών εταίρων, δηλαδή της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU / CSU), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων (Die Gruenen) θα κριθεί το μέλλον του λεγόμενου εγχειρήματος της «Τζαμάικα». Τουλάχιστον αυτή την έχουν θέσει τα τέσσερα κόμματα, εντός της οποίας θα πρέπει να βρεθούν στη διερευνητική φάση των συνομιλιών συμβιβασμοί που θα επιτρέψουν την έναρξη των επίσημων και ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί πρόοδος ή ακόμη και στα πεδία της εσωτερικής, οικογενειακής και αγροτικής ς όπως και στο θέμα της ς ηλικιωμένων. Σε μια σειρά άλλων θεμάτων, όμως, οι συνομιλίες σκοντάφτουν, για παράδειγμα σε ζητήματα που αφορούν την του κλίματος, τις , την ΕΕ και την Ευρωζώνη και προπαντός τη μετανάστευση. Oι διαφορές μεταξύ Πρασίνων (Die Gruenen) αφενός και Φιλελευθέρων (FDP) και Bαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) αφετέρου στο μεταναστευτικό/προσφυγικό θέμα αφορούν στην καθιέρωση ενός ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχεται η Γερμανία ετησίως όπως και το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση