Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γερμανία: Απομακρύνονται 70.000 άτομα από τις εστίες τους
Γερμανία: Απομακρύνονται 70.000 άτομα από τις εστίες τους

Γερμανία: Απομακρύνονται 70.000 άτομα από τις εστίες τους

Γι ν εξουδετερωθεί βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Έως και 70.000 άνθρωποι στην Φραγκφούρτη θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους την , εξαιτίας μιας επιχείρησης για την εξουδετέρωση μιας βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνω η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Αν αυτός ο αριθμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου που έχει γίνει στην Γερμανία έπειτα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η βόμβα, τύπου HC4000, που είχε ριφθεί από την βρετανική Βασιλική Αεροπορία, ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια έργων οδοποιίας στην συνοικία Βέστεντ, που βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το εμπορικό της πόλης, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών της πόλης.

Σύμφωνα με την , η βόμβα ζυγίζει 1,8 τόνους και περιέχει 1,4 τόνους εκρηκτικής ύλης.

«Εξαιτίας του μεγέθους της βόμβας, θα πρέπει να ληφθούν εκτεταμένα μέτρα εκκένωσης», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Έως και 70.000 άνθρωποι ενδέχεται να φύγουν από τα α τους την , δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου έγινε στις 25 Δεκεμβρίου 2016, όταν 54.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προσωρινά από τις κατοικίες του στην πόλη Άουγκσμπουργκ.

Τον Μάιο, 50.000 άνθρωποι επίσης εγκατέλειψαν προσωρινά τα α τους στο Ανόβερο εξαιτίας της εξουδετέρωσης τριών βρετανικών βομβών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση