Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γερμανία: Απομακρύνονται 70.000 άτομα από τις εστίες τους
Γερμανία: Απομακρύνονται 70.000 άτομα από τις εστίες τους

Γερμανία: Απομακρύνονται 70.000 άτομα από τις εστίες τους

Για να εξουδετερωθεί του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Έως και 70.000 άνθρωποι στην Φραγκφούρτη θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους την , εξαιτίας μιας επιχείρησης για την εξουδετέρωση μιας ς του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσαν σήμερα η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Αν αυτός ο αριθμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου που έχει γίνει στην έπειτα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η βόμβα, τύπου HC4000, που είχε ριφθεί από την βρετανική Αεροπορία, ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια έργων οδοποιίας στην συνοικία Βέστεντ, που βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το εμπορικό της πόλης, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών της πόλης.

Σύμφωνα με την Bild, η βόμβα ζυγίζει 1,8 τόνους και περιέχει 1,4 τόνους εκρηκτικής ύλης.

«Εξαιτίας του μεγέθους της βόμβας, θα πρέπει να ληφθούν εκτεταμένα μέτρα εκκένωσης», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Έως και 70.000 άνθρωποι ενδέχεται να φύγουν από τα τους την , δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου έγινε στις 25 Δεκεμβρίου 2016, όταν 54.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προσωρινά από τις κατοικίες του στην πόλη Άουγκσμπουργκ.

Τον Μάιο, 50.000 άνθρωποι επίσης εγκατέλειψαν προσωρινά τα τους στο Ανόβερο εξαιτίας της εξουδετέρωσης τριών βρετανικών βομβών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση