Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Γενεύη: Διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών για το συριακό
Γενεύη: Διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών για το συριακό

Γενεύη: Διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών για το συριακό

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Στάφαν ντε Μιστούρα αποφάσισε την Τετάρτη να αναστείλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες λέγοντας ότι «έπειτα από μια πρώτη εβδομάδα προπαρασκευαστικών συνομιλιών, κατέληξα ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει, όχι μόνον από εμάς, αλλά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές» και έριξε το μπαλάκι στις μεγάλες δυνάμεις της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης της Συρίας, οι οποίες θα συναντηθούν στις 11 Φεβρουαρίου στο .

Ο διπλωμάτης του ΟΗΕ αρνήθηκε να μιλήσει για “αποτυχία” και σημείωσε απλώς ότι όρισε την 25η Φεβρουαρίου για μια επανάληψη των συνομιλιών.

Ωστόσο αξιωματούχος του ΟΗΕ που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι ο Μιστούρα ανέστειλε τις συνομιλίες λόγω της κλιμάκωσης της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στη , η οποία αποσκοπεί στην ταπείνωση της αντιπολίτευσης.

«Νομίζω ότι ο ειδικός απεσταλμένος αποφάσισε να αναστείλει τις συνομιλίες επειδή ο οργανισμός δεν θέλει να συνδεθούν με τη ρωσική κλιμάκωση στη Συρία, το οποίο εγκυμονεί τον κίνδυνο να υπονομευτούν εντελώς οι συνομιλίες”, σημείωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος αυτός του ΟΗΕ.

Την ίδια στο πεδίο των μαχών, ο συριακός στρατός έσφιξε κι άλλο σήμερα τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες στην πόλη του Χαλεπιού, την πρώην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μετά τον αποκλεισμό της κύριας αρτηρίας τροφοδοσίας της πόλης, σε μια νέα που καρπώνεται το συριακό καθεστώς από την έναρξη της επέμβασης της Μόσχας στη , στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση των συριακών στρατευμάτων, τα οποία υποστηρίζονται από φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές και μαχητές της λιβανικής Χεζμπολάχ, υποστηρίχθηκε από σφοδρούς βομβαρδισμούς από τα ρωσικά , τα οποία έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 320 πλήγματα από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση