Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση με δύο νεκρούς στο Παρίσι
Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση με δύο νεκρούς στο Παρίσι

Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση με δύο νεκρούς στο Παρίσι

Τρεις ημέρες πριν τις

Ο άνδρας που οι βελγικές αρχχές είχαν χαρακτηρίσει ύποπτο για ανάμειξη στη χθεσινή επίθεση στο Παρίσι, παραδόθηκε σήμερα στην αστυνομία του Βελγίου, σύμφωνα με το βελγικό πρακτοτείο ειδήσεων.

Χθες, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο EUROPE 1,  είχε δηλώσει πως η γαλλική αστυνομία αναζητούσε έναν δεύτερο ύποπτο για τη χθεσινή επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων, ο οποίος είχε ήδη ταυτοποιηθεί από τις βελγικές ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης ένας σκοτώθηκε και τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

Nεκρός είναι και ο δράστης, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές, όπως μεταδίδει το .

Γνωστός στις αρχές ο δράστης

Το κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) για την «ριζοσπαστικοποίησή» του και είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όπως ανακοίνωσε το «πρακτορείο» της τρομοκρατικής οργάνωσης Amaq, κατονομάζοντας τον δράστη ώς Αμπού Γιουσούφ ο .

Ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε πως ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, αλλά το όνομά του δεν θα δοθεί στη μέχρι να εξακριβωθεί από τους ερευνητές εάν είχε συνεργούς.

Κατά την ένοπλη επίθεση στην πολυσύχναστη γαλλική λεωφόρο τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί (βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση) και μια που περνούσε από την περιοχή. Οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί και από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. Αρχικά, είχε μεταδοθεί ότι και δεύτερος είχε απεβιώσει από τα τραύματά του.

Αυτόπτης μάρτυρας σχολίασε ότι οι πυροβολισμοί προέρχονται από όπλο Καλάσνικοφ. Η Ένωση Αστυνομικών διευκρίνισε με ανάρτησή της στο ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα σε όχημα, σταματημένο σε κόκκινο φανάρι, τη στιγμή που δέχθηκαν τα πυρά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από τις αρχές που καλούν τον κόσμο να την αποφεύγει, όπως μεταδίδει το CNN. Tο αρμόδιο γραφείο της αντιτρομοκρατικής έχει ήδη «ανοίξει» φάκελο ς για την υπόθεση. Έρευνες πραγματοποιούνται στο σπίτι του νεκρού ενόπλου στα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση