Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γαλλία: Τρεις τραυματίες σε επίθεση ενόπλου σε τρένο
Γαλλία: Τρεις τραυματίες σε επίθεση ενόπλου σε τρένο

Γαλλία: Τρεις τραυματίες σε επίθεση ενόπλου σε τρένο

Eνας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε μια υπερταχεία που πραγματοποιούσε το από το Άμστερνταμ στο Παρίσι και τραυμάτισε δύο ανθρώπους προτού να ακινητοποιηθεί από δύο Αμερικανούς επιβάτες, κοντά στο Αράς, στη βόρεια .

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την έρευνα της υπόθεσης “λόγω του όπλου που χρησιμοποιήθηκε, των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν και του πλαισίου τους”. Μια γαλλική αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο ύποπτος, που έχει συλληφθεί, είναι ένας 26χρονος άνδρας Μαροκινός ή μαροκινής καταγωγής σε βάρος του οποίου φέρεται ότι διεξαγόταν έρευνα από τις πληροφοριών. Μέχρι στιγμής πάντως η ταυτότητα του άνδρα αυτού δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από τους δύο τραυματίες, ο ένας είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ενώ ο δεύτερος δεν φέρει τόσο σοβαρά τραύματα, διευκρίνιε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ανρί Μπραντέ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV. Ο πρώτος από τους τραυματίες είναι Βρετανός πολίτης. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην τραυματίστηκε ελαφρά ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ιγκ Ανγκλάντ, κάτι που επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Στον πρώτο απολογισμό οι αρχές έκαναν λόγο για τρεις τραυματίες.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε ενώ έβγαινε από την τουαλέτα από δύο Αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν στο τρένο και τον άκουσαν να γεμίζει το όπλο του. Είχε στην κατοχή του ένα ή δύο όπλα και το ένα από αυτά φέρεται ότι ήταν ένα καλάσνικοφ.

Ο Μπερνάρ αναμένεται να πάει στο Αράς ενώ ο πρόεδρος της ς εξέδωσε ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ότι “γίνονται τα πάντα για να ρίξουμε φως” στην υπόθεση.

“Οι ταξιδιώτες είναι ασφαλείς, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Το τρένο έχει σταματήσει και οι αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται επί τόπου” ήταν το που ανήρτησε στο Twitter η εταιρεία Thalys στην οποία ανήκει η αμαξοστοιχία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση