Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Γαλλία: Ο Σαρκοζί επιστρέφει θριαμβευτής – Μεγάλη νίκη στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών
Γαλλία: Ο Σαρκοζί επιστρέφει θριαμβευτής – Μεγάλη νίκη στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών

Γαλλία: Ο Σαρκοζί επιστρέφει θριαμβευτής – Μεγάλη νίκη στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών

Θριαμβευτικό come back για τον ικολά , το κόμμα του οποίου εξασφαλίζει μεγάλη νίκη στο β' γύρο των περιφερειακών εκλογών της αλλίας.

Το κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του οποίου ηγείται ο ικολά Σαρκοζί, και οι κεντρώοι σύμμαχοί του του UDI, ήρθαν πρώτοι με 32,5% των ψήφων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.
Το δεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Νικολά Σαρκοζί και οι σύμμαχοί του αναμένεται να εξασφαλίσουν 66 ως 70 νομαρχιακά συμβούλια (από 41), σύμφωνα το έξιτ πολ του ινστιτούτου CSA που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Οι Σοσιαλιστές του υπέστησαν βαριά ήττα, καθώς αναμένεται να χάσουν περίπου στους μισούς από τους 61 νομούς και τις επαρχίες που έλεγχαν, κερδίζοντας 27-31.

Οι σοσιαλιστές και οι αριστεροί εταίροι τους συγκεντρώνουν 36,2%, έναντι 36,5% που συγκεντρώνει ο συνασπισμός της δεξιάς. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά είδε τις δυνάμεις του να μειώνονται για τέταρτη φορά (δημοτικές, ευρωεκλογές και ερουσία) παρότι άνθεξε πάνω από το όριο του 20%.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) καταλαμβάνει πολλές έδρες στον δεύτερο γύρο, αλλά το κόμμα της Μαρίν Λεπέν δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει το στόχο του να κερδίσει σε ένα ως δύο διοικητικές περιφέρειες.

«Η εναλλαγή προχωρεί, τίποτε δεν θα την σταματήσει», ήταν η δήλωση του Νικολά Σαρκοζί μετά τα αποτελέσματα.

Ο πρωθ Μανουέλ Βαλς παραδέχθηκε τη νίκη του UMP και των κεντρώων συμμάχων του καθώς και ότι το σοσιαλιστικό κόμμα (PS) έχασε πολύ έδαφος. Υποσχέθηκε δε, ότι η θα λάβει νέα για την τόνωση των δημοσίων και των ιδιωτικών επενδύσεων τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση