Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γαλλία: Επεισόδια με πρωταγωνιστές Βρετανούς στη Λίλλη
Γαλλία: Επεισόδια με πρωταγωνιστές Βρετανούς στη Λίλλη

Γαλλία: Επεισόδια με πρωταγωνιστές Βρετανούς στη Λίλλη

Νέα , με τουλάχιστον έναν τραυματία, ξέσπασαν χθες, Τετάρτη, μεταξύ Βρετανών οπαδών και των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο κέντρο της Λίλλης, μία μετά τη λήξη του αγώνα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μεταξύ σίας- Σλοβακίας, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του αλλικού Πρακτορείου.

Ένας του AFP είδε έναν άνδρα να αιμορραγεί. Ένας άλλος άνδρας κειτόταν στο έδαφος μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν εάν αυτό το περιστατικό συσχετίζεται με τις ταραχές.

Τα ξεκίνησαν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σιδηροδρομικό σταθμό Λίλλη- Φλάνδρα, όπου ένα σταθμευμένο υπέστη σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κατόπιν ακούστηκε μια ισχυρή έ που προκάλεσε ένας εμπρηστικός μηχανισμός, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός, ιδίως μεταξύ των οπαδών που άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση.

Λίγα λεπτά αργότερα, των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, που είχαν αναπτυχθεί από νωρίς στην περιοχή, συγκρούστηκαν με ομάδες Βρετανών οπαδών, που βρίσκονταν στην πόλη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ς- Σλοβακίας αύριο στο Λανς, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τη Λίλλη. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση δακρυγόνων. Πολλοί από τους οπαδούς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση