Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γαλλία: Δεν αποσύρεται από την «κούρσα» για την προεδρία ο Φιγιόν
Γαλλία: Δεν αποσύρεται από την «κούρσα» για την προεδρία ο Φιγιόν

Γαλλία: Δεν αποσύρεται από την «κούρσα» για την προεδρία ο Φιγιόν

Την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις στην «κούρσα» για τις προεδρικές εκλογές της ς υπερτόνισε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου του ο υποψήφιος του κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού τος, , αφού νωρίτερα σήμερα είχε δηλώσει την ανάγκη του να «εκφραστεί ενώπιον των άλλων» στον απόηχο του σκανδάλου ς της συζύγου του Πενέλοπι Φιγιόν ως γραμματέα επί πολλά χρόνια με υψηλές απολαβές.

«Κατανοώ την ανάγκη να διευκρινίσω τα πράγματα και θα το κάνω […] θα το κάνω γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε στην αρχή της ς του ο Φιγιόν. «Δεν μπορώ να δεχτώ τις αβάσιμες κατηγορίες […] Στα 32 χρόνια μου στην πολιτική δεν είχα ποτέ κανένα νομικό πρόβλημα […] ποτέ δεν έχω παραβεί τον νόμο και τις δικές μου αξίες», τόνισε.

Ο προεδρικός υποψήφιος των άλλων Ρεπουμπλικανών μίλησε ανοιχτά για το πώς συνεργάστηκε με τις αστυνομικές αρχές, απαντώντας σε όλες τους τις ερωτήσεις «επί τέσσερις ώρες».

«Ναι, προσέλαβα τη μου […] Η αμοιβή της ήταν πλήρως δικαιολογημένη», υποστήριξε, αναφέροντας λεπτομέρειες για την εκπαίδευσή της. Στη συνέχεια, ο Φιγιόν εξήγησε αναλυτικά όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στη σύζυγό του επί σειρά πολλών ετών και υπογραμμίζοντας συνεχώς τον απαραίτητο χαρακτήρα αυτής της συνς, αλλά και τη νόμιμη φύση αυτής. «Όλα ήταν σύμφωνα με το νόμο», επανέλαβε πολλές φορές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση