Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γ. Στολτενμπεργκ: Η Β. Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης στο ΝΑΤΟ
Γ. Στολτενμπεργκ: Η Β. Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης στο ΝΑΤΟ

Γ. Στολτενμπεργκ: Η Β. Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης στο ΝΑΤΟ

Την ελπίδα ότι η Β. θα μπορέσει να γίνει πλήρες μέλος του ΑΤΟ πριν από το τέλος του έτους εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ενόψει της διήμερης υπουργικής συνόδου του ΑΤΟ που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε σχετικά με το πόσο γρήγορα προχωράει η ένταξη της Β. ς, ο Γ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επικύρωσης και ότι «πηγαίνει αρκετά γρήγορα».

«Θα ήταν εξαιρετικό να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν θα έχουμε τη διάσκεψη ηγετών του ΝΑΤΟ στο , αλλά αν όχι, περιμένω να συμβεί πολύ σύντομα», επισήμανε, σημειώνοντας ότι «η Β. Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης» και ότι «πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι πλέον έχει συμφωνηθεί ότι η Β. Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας καθώς «το δύσκολο ζήτημα του ονόματος έχει λυθεί κάτι που οφείλεται στο θάρρος που έδειξαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες, ο πρωθυπουργός και ο πρωθυπουργός , στην και στα Σκόπια».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση