Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Φρικτό τέλος για το λιοντάρι-σύμβολο της Ζιμπάμπουε
Φρικτό τέλος για το λιοντάρι-σύμβολο της Ζιμπάμπουε

Φρικτό τέλος για το λιοντάρι-σύμβολο της Ζιμπάμπουε

Σε αργό και βασανιστικό θάνατο εξανάγκασαν τρεις λαθροκυνηγοί, ως αποδεικνύεται, τον Σέσιλ, ένα ηλικιωμένο λιοντάρι, το διασημότερο στη Ζιμπάμπουε. Τον θάνατο του βασιλιά της ζούγκλας προκάλεσε ο Αμερικανός οδοντίατρος Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ο οποίος, μάλιστα, κατέβαλε στον τοπικό κυνηγό Τέο Μπρόνκχορστ και τον ιδιοκτήτη ιδιωτικού υ Ονεστ Νντλόβου, 50 χιλιάδες δολάρια για θήρας.

Οι λεπτομέρειες αυτού του ανδραγαθήματος προκαλούν φρίκη. Οι τρεις παρέσυραν με κάποιου είδους δόλωμα το λιοντάρι μακριά από την προστατευόμενη περιοχή και ο Πάλμερ το τραυμάτισε με βέλος και τόξο. Το ζώο πέθανε πενήντα ώρες αργότερα, οπότε οι τρεις κυνηγοί του έκοψαν το . Ο Πάλμερ, ο οποίος έχει ήδη επιστρέψει στις , δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του και προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι είχε την εντύπωση πως επιτρεπόταν το κυνήγι, ενώ προσθέτει ότι οι δύο ντόπιοι κυνηγοί τον διαβεβαίωσαν ότι διέθεταν . Οι δύο συνοδοί του από τη Ζιμπάμπουε παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου στη Χγουάνγκε κατηγορούμενοι για λαθροθηρία. Αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε δεκαετή φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 20 χιλιάδων δολαρίων.

Ο Σέσιλ ήταν το πιο διάσημο και ένα από τα πιο ηλικιωμένα λιοντάρια της Ζιμπάμπουε. Φορούσε κολάρο με σύστημα προσδιορισμού θέσης μέσω δορυφόρου (GPS), καθώς συμμετείχε σε ερευνητικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Μάλιστα, η Ερευνητική Μονάδα Αγριας Πανίδας του βρετανικού πανεπιστημίου ανακοίνωσε ότι παρακολουθούσε τον Σέσιλ από το 2008. Η Μονάδα, όπως αναφέρει η σχετική , θα παράσχει κάθε δυνατή στις τοπικές αρχές και στην Αρχή Εθνικών Πάρκων της Ζιμπάμπουε προκειμένου οι δράστες τής απεχθούς πράξης να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο του Σέσιλ πρόκειται να πυροδοτήσει μία αδυσώπητη «μάχη για την εξουσία» της αγέλης, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων αρσενικών λεόντων αλλά και των παιδιών του Σέσιλ.

«Οταν σκοτώνεται ένα αρσενικό λιοντάρι, εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας της κοινωνίας τους, συνήθως σκοτώνονται και τα υπόλοιπα αρσενικά λιοντάρια της ας συμμαχίας, ενώ σχεδόν βέβαιη είναι και η θανάτωση των μικρών», αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση