Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » «Φοβερό δίδυμο» α λα Τραμπ στην Τσεχία;
«Φοβερό δίδυμο» α λα Τραμπ στην Τσεχία;

«Φοβερό δίδυμο» α λα Τραμπ στην Τσεχία;

Αντιμέτωπη με ένα «φοβερό δίδυμο» μπορεί να βρεθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Τσεχία εάν η διαδικασία που ξεκινά αύριο έχει αίσιο τέλος για τον νικητή των βουλευτικών εκλογών Αντρέι Μπάμπις. Με τον Μπάμπις επικεφαλής ς μειοψηφίας και τον Μίλος Ζέμαν να δδικεί την επανεκλογή του στις προεδρικές του Ιανουαρίου, στην ηγεσία της χώρας μπορεί να βρεθεί ένα δίδυμο που θυμίζει στους αναλυτές τον .

«Ο Ζέμαν χρησιμοποίησε τα κατώτερα ένστικτα για να διχάσει τον λαό, με αφορμή μια μεταναστευτική κρίση που δεν υπάρχει εδώ», είπε στην ιστοσελίδα Politico ο πρώην υπουργός των Σοσιαλδημοκρατών Τζίτζι Ντίνστμπιρ. «Φόβισε τον κόσμο και μετά παρέστησε τον προστάτη. Η των λαϊκιστικών κομμάτων και ο διχασμός της ς προκλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους προεδρικούς χειρισμούς», υποστήριξε.

Ο Ζέμαν έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου, έχει στραφεί εναντίον των Ρομά, που είναι πολίτες της χώρας του, και των μουσουλμάνων, οι οποίοι, όσο περνάει από το χέρι του, δεν θα γίνουν. Ο Ζέμαν προέρχεται από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα αλλά σταδιακά έχει υιοθετήσει λαϊκιστικές θέσεις και έχει αυτονομηθεί. Τη χρονιά που ο Ζέμαν έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην της Τσεχίας που εξελέγη απευθείας από τον λαό, το 2013, ένα εισέβαλε στην σκηνή της χώρας. Πρόκειται για το «Κόμμα Δυσαρεστημένων Πολιτών» (ΑΝΟ), του δισεκατομμυριούχου Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος στην απερχόμενη κατείχε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Μπάμπις κέρδισε τις βουλευτικές τον περασμένο μήνα με υποσχέσεις για ευημερία και καταπολέμηση της διαφθοράς

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση