Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Φονικός σεισμός συγκλόνισε την Ταϊβάν
Φονικός σεισμός συγκλόνισε την Ταϊβάν

Φονικός σεισμός συγκλόνισε την Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της ς ρίχτερ συγκλόνισε την Ταϊβάν το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας σε κτίρια και αφήνοντας πίσω του νεκρούς.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη τους όταν κατέρρευσε πολυ δεκαέξι ορόφων στην πόλη Ταϊνάν, στη νοτιοδυτική Ταϊβάν, εξαιτίας του σεισμού, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος δέκα μηνών, διευκρίνισε ο Λιν Κουάν-τσενγκ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συνολικά τέσσερα ακίνητα κατέρρευσαν στην πόλη, αλλά οι έρευνες επικεντρώνονταν το πρωί του Σαββάτου στην πολυ.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να βγάζουν επιζώντες, μπαίνοντας στα διαμερίσματα από παράθυρα. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται « το », είπε ο εκπρόσωπος της ΠΥ της πόλης. Πάνω από εκατό πολίτες έχουν διασωθεί και αξιωματούχοι ανέφεραν πως τουλάχιστον 29 εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Δεν είναι αυτή τη στιγμή δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς πόσοι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι. Τοπικά μετέδωσαν ότι στο κτίριο ζούσαν πάνω από 200 άνθρωποι· ο δήμαρχος της Ταϊνάν διευκρίνισε πως οι ένοικοι της πολυκατοικίας ήταν 221.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια μιας άλλης επταώροφης πολυκατοικίας που επίσης κατέρρευσε.

Εν τω μεταξύ, το Πεκίνο ανακοίνωσε πως θα αποστείλει ομάδες προκειμένου να βοηθήσουν στους απεγκλωβισμούς.

Η Ταϊβάν, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 7,6 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη τους περίπου 2.400 άνθρωποι. Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες .

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση