Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Φονική κακοκαιρία στα Σκόπια
Φονική κακοκαιρία στα Σκόπια

Φονική κακοκαιρία στα Σκόπια

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων τρία μικρά παιδιά, ενώ δύο ακόμα αγνοούνται μετά την ισχυρότατη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε χθες την περιοχή του Τετόβου, στο βορειοδυτικό τμήμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που επισαν στην περιοχή ξερίζωσαν δένδρα, ενώ η βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες το απόγευμα της Δευτέρας. Πάντως, ακόμα και χθες το απόγευμα παρέμεινε ασαφής ο οριστικός απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές, καθώς, σύμφωνα με κάποιες ιατρικές , οι ανέρχονται σε πέντε, ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον 16 .

Τα θύματα της κακοκαιρίας, ένας 83 ετών και τρία παιδιά ηλικίας από 1,5 μέχρι 14 ετών, έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από ορμητικό χείμαρρο νερού και λάσπης. Σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, εξακολουθούν να αγνοούνται ένα εξάχρονο κορίτσι και ένας ακόμα ενήλικας.

Οι που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν τους δρόμους καλυμμένους από τόνους λάσπης, ξεριζωμένα δένδρα και διάφορα χαλάσματα. Σύμφωνα με τον αν. πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Βλαντιμίρ Πεσέφ, έχουν υποστεί ζημίες λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων τουλάχιστον 200 σπίτια, αλλά και μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου, κάποιες γέφυρες και οχήματα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της γειτονικής χώρας ανέφερε ότι οι διακομίστηκαν αρχικά σε νοσοκομεία, αλλά οι περισσότεροι έχουν λάβει εξιτήριο και έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους.

Βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που έπληξε τη βορειοδυτική περιοχή της ΠΓΔΜ ήταν η πολύ ισχυρή βροχόπτωση, την οποία ακολούθησαν και θυελλώδεις άνεμοι. Μάλιστα, το χαλάζι ήταν τόσο πολύ, ώστε η περιοχή θύμιζε «χριστουγεννιάτικο τοπίο», αφού είχε γίνει κάτασπρη. Επίσης, λόγω της βροχόπτωσης, υπερχείλισε και ο ποταμός Πένα, ενώ σημειώθηκε και καθίζηση του εδάφους, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές ζημίες στο .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση