Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » «Φονικές» βροχές στην Κούβα
«Φονικές» βροχές στην Κούβα

«Φονικές» βροχές στην Κούβα

AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κτρρακτώδεις βροχές έπληξαν την πρωτεύουσα της Κούβας εξαιτίας των οποίων τρεις άνθρωποι έχασαν τη τους και συνολικά επλήγησαν πάνω από 10.000 άνθρωποι, καθώς κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές και συν πλημμύρισαν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν την Πέμπτη τα της χώρας.

«Μια γραμμή θύελλας η οποία σχηματίστηκε με μεγάλη ταχύτητα στα στενά της Φλόριντας μπροστά από ένα ψυχρό μέτωπο έπληξε την πρωτεύουσα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, προκαλώντας σφοδρές τοπικά (…) και ανέμους ταχύτητας 98 χιλιομέτρων ανά ώρα», έγραψε η εφημερίδα Granma.

Σε ανακοίνωσή της η της Πολιτικής Προστασίας της Κούβας έδωσε χθες έναν απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς στην παλιά πόλη της Αβάνας, έναν άνδρα 23 ετών και μια γυναίκα 77 ετών.

Το πρώτο θύμα από ηλεκτροπληξία λόγω πτώσης καλωδίων, ενώ το δεύτερο πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Λίγες ώρες αργότερα η δημόσια της Κούβας μετέδωσε ότι ,ενώ υπάρχει και τρίτος θάνατος, ενός 43χρονου άνδρα επίσης από πνιγμό.

Η Πολιτική Προστασία της Κούβας διευκρίνισε ότι συνολικά 10.089 άνθρωποι επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Επίσης οι αρχές κατέγραψαν ότι 24 κτίρια υπέστησαν δομικές ζημιές και τρία κατέρρευσαν πλήρως, ενώ 437 , σχολεία, καταστήματα αλλά και ο σταθμός των λεωφορείων της Αβάνας, υπέστησαν ζημιές.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση