Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Φίτζι: Τουλάχιστον 29 νεκροί από τον κυκλώνα Ουίνστον
Φίτζι: Τουλάχιστον 29 νεκροί από τον κυκλώνα Ουίνστον

Φίτζι: Τουλάχιστον 29 νεκροί από τον κυκλώνα Ουίνστον

Στους 29 νεκρούς ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών στα νησιά Φίτζι από το πλήγμα του κυκλώνα Ουίνστον —του πιο ισχυρού στην ιστορία του αρχιπελάγους— όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Ουίνστον, ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας έως και 325 χιλιομέτρων την , καρεψε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή δεκάδες σπίτια, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε και ανάγκασε τρομοκρατημένους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε κέντρα εκτάκτου ανάγκης

Αεροφωτογραφίες δείχνουν ολόκληρα χωριά κατεστραμμένα.

«Οι που φθάνουν από τις πρώτες εναέριες καταγραφές στις είναι αληθινά τραγικές και δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τη σκληρότητα αυτού του κυκλώνα», δήλωσε η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις νήσους Φίτζι, Οζνάτ Λουμπράνι. «Είναι ξεκάθαρο με βάση αυτές τις καταστροφικές συνέπειες ότι τα Φίτζι είναι αντι με μια μακρά για την ανάρρωση».

Ο Ουίνστον είναι ο μοναδικός κατηγορίας 5 που έχει πλήξει ποτέ τα νησιά Φίτζι, στο άλλοτε μελανησιακό αρχιπέλαγος, μια νησιωτική χ που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό κι έχει 900.000 κατοίκους.

«Ο επίσημος απολογισμός είναι πλέον 29 νεκροί, οκτώ ακόμη πτώματα ανακαλύφθηκαν στο νησί Κόρο από χθες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας των Φίτζι Γιούαν Πέριν στο Radio New Zealand.

«Περιμένουμε ότι θα αυξηθεί κι άλλο, αλλά, όπως ελπίζουμε, ελαφρά».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση