Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Φίτζι: Τουλάχιστον 29 νεκροί από τον κυκλώνα Ουίνστον
Φίτζι: Τουλάχιστον 29 νεκροί από τον κυκλώνα Ουίνστον

Φίτζι: Τουλάχιστον 29 νεκροί από τον κυκλώνα Ουίνστον

Στους 29 νεκρούς νήλθε ο των νεκρών στ νησιά Φίτζι από το πλήγμα του κυκλώνα Ουίνστον —του πιο ισχυρού στην του αρχιπελάγους— όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυκλώνας Ουίνστον, ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας έως και 325 χιλιομέτρων την ώρα, κατέστρεψε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή δεκάδες σπίτια, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε υποδομές και ανάγκασε τρομοκρατημέ κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε κέντρα εκτάκτου ανάγκης

Αερο δείχνουν ολόκληρα χωριά κατεσμένα.

«Οι που φθάνουν από τις πρώτες εναέριες καταγραφές στις πληγείσες περιοχές είναι αληθινά τραγικές και δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τη σκληρότητα αυτού του κυκλώνα», δήλωσε η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις νήσους Φίτζι, Οζνάτ Λουμπράνι. «Είναι ξεκάθαρο με βάση αυτές τις καταστροφικές συνέπειες ότι τα Φίτζι είναι αντιμέτωπα με μια μακρά για την ανάρρωση».

Ο Ουίνστον είναι ο μοναδικός κυκλώνας κατηγορίας 5 που έχει πλήξει ποτέ τα νησιά Φίτζι, στο άλλοτε μελανησιακό αρχιπέλαγος, μια νησιωτική χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό κι έχει 900.000 κατοίκους.

«Ο επίσημος είναι πλέον 29 νεκροί, οκτώ ακόμη πτώματα ανακαλύφθηκαν στο νησί Κόρο από χθες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας των Φίτζι Γιούαν Πέριν στο Radio New Zealand.

«Περιμένουμε ότι θα αυξηθεί κι άλλο, αλλά, όπως ελπίζουμε, ελαφρά».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση