Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Φινλανδία: Δημοψήφισμα για την αποχώρηση από ΕΕ ζητούν 10.000 πολίτες
Φινλανδία: Δημοψήφισμα για την αποχώρηση από ΕΕ ζητούν 10.000 πολίτες

Φινλανδία: Δημοψήφισμα για την αποχώρηση από ΕΕ ζητούν 10.000 πολίτες

Ένα αίτημα να διοργανωθεί για την παραμονή ή την αποχώρηση της Φινλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωτοβουλία του εθνικιστικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος των Φινλανδών (σ.σ. των πρώην Αληθινών Φινλανδών) έχει συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές μέχρι στιγμής, μετέδωσε το φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο yle.

Η κίνηση αυτή, την πρωτοβουλία για την οποία ανέλαβε ο πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος των Φινλανδών, Σεμπάστιαν Τίνκινεν, έχει ως εκ τούτου συγκεντρώσει ως τώρα το εν πέμπτο των υπογραφών που απαιτούνται για να εξεταστεί από το φινλανδικό κοινοβούλιο, διευκρίνισε η φινλανδική δημόσια τηλεόραση. Ο Τίνκινεν χαιρέτισε, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, την ψήφο υπέρ του στο που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε ο Τίνκινεν, προκαλεί χάος στην . Πρόσθεσε ότι η Φινλανδία χρειάζεται ένα δημοψήφισμα όπως αυτό που διεξήχθη στο ΗΒ για να «απελευθερωθεί», μετέδωσε το yle.

Στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, το 51,9% των ψηφοφόρων —ή περίπου 17,4 εκατομμύρια υπήκοοι του ΗΒ— τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την , ενώ 16,1 εκατομμύρια τάχθηκαν υπέρ της παραμονής σε αυτήν.

Τον Απρίλιο είχε εξεταστεί στη της Φινλανδίας το εάν θα έπρεπε να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκειμένου οι να αποφασίσουν εάν η χώρα θα εγκαταλείψει ή όχι την . Η συζήτηση έγινε αφού μια αίτηση γι’ αυτό συγκέντρωσε πάνω από τις απαιτούμενες 50.000 υπογραφές.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

"Αλιεύοντας" την είδηση