Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Φατάχ: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς «δεν είναι ευπρόσδεκτος» στα παλαιστινιακά εδάφη
Φατάχ: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς «δεν είναι ευπρόσδεκτος» στα παλαιστινιακά εδάφη

Φατάχ: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς «δεν είναι ευπρόσδεκτος» στα παλαιστινιακά εδάφη

Ανώτερο στέλεχος της Φτάχ διεμήνυσε την Πέμπτη ότι ο μερικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δεν είναι «ευπρόσδεκτος στην Παλαιστίνη», μετά την απόφαση του προέδρου των Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Μια του Πενς στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη προβλέπεται να γίνει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και αρχηγός της Φατάχ, ο Μαχμούντ Αμπάς, δεν αναφέρθηκε στην του Πενς όταν αντέδρασε την Τετάρτη στο διάγγελμα του Τραμπ. Στο γραφείο του δεν υπήρχε κανείς διαθέσιμος εκπρόσωπος για να σχολιάσει τις του στελέχους της Φάταχ, του Τζιμπρίλ Ρατζούμπ.

«Ο αμερικανός δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Παλαιστίνη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ και πρόσθεσε «ο πρόεδρος Αμπάς δεν θα συναντηθεί μαζί του εξαιτίας της ς» του προέδρου Τραμπ.

Ο από την πλευρά του έκρινε την Πέμπτη ότι μια ενδεχόμενη ακύρωση της συνάντησης μεταξύ του Μάικ Πενς και του Μαχμούντ Αμπάς θα ήταν «αντιπαραγωγική».

Η επίσκεψη του αντιπροέδρου των , ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει επίσης και στην Αίγυπτο, απέκτησε ιδιαίτερη σημασία μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τραμπ, η οποία προκάλεσε την οργή των Παλαιστίνιων και διεθνή κατακραυγή.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση