Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Eυρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Πουτζντεμόν εξέδωσε η Μαδρίτη
Eυρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Πουτζντεμόν εξέδωσε η Μαδρίτη

Eυρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Πουτζντεμόν εξέδωσε η Μαδρίτη

Οι ισπανικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν σύλληψης (EAW) σε βάρος του αποπεμφθέντος Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζντεμόν, και τεσσάρων πρώην συμβούλων του, ενώ παράλληλα απέρριψαν το αίτημα του να καταθέσει μέσω βιντεοδιάσκεψης. Οι πέντε τους δεν παρευρέθηκαν στην ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα στο ανώτατο της Μαδρίτης την Πέμπτη, η οποία οδήγησε στην  οκτώ υπουργών της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της «στάσης» και της «εξέγερσης».

Νωρίτερα, μιλώντας στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, ο Πουτζντεμόν ανέφερε ότι δεν θα αποφύγει να βρεθεί ενώπιον της ισπανίκης Δικαιοσύνης, τονίζοντας ωστόσο ότι θα παρουσιαστεί μόνο ενώπιον «των πραγματικών δικαστικών αρχών».

«Είπα στον δικηγόρο μου να μεταφέρει στις δικαστικές αρχές του Βελγίου, ότι είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ», σημείωσε, προσθέτοντας πως είναι αρκετά σαφές ότι οι ισπανικές δικαστικές αρχές «έχουν πολιτικοποιηθεί» και θα αντιμετωπίσουν την περίπτωση του με μεροληψία.

Ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι οι βελγικές αρχές έχουν λάβει το ένταλμα σύλληψης, τονίζοντας ότι η βελγική έχει σκοπό «να το εξετάσει».

«Θα το εξετάσουμε και κατόπιν θα το αναθέσουμε σε ανακριτή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έρικ Βαν ντε Σάιπτ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση