Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή: συμφωνία επιχειρησιακής συνεργασίας με την ΠΓΔΜ
Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή: συμφωνία επιχειρησιακής συνεργασίας με την ΠΓΔΜ

Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή: συμφωνία επιχειρησιακής συνεργασίας με την ΠΓΔΜ

Σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Oliver Spasovski Υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ , μονογράφησαν το ς περί καθεστώτος που θα επιτρέψει σε ομάδες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και ς να τοποθετηθούν στην πρώην Γιουγκοσλαβική της Μακεδονίας.

Μόλις τεθεί σε ισχύ, η θα επιτρέπει στον Οργανισμό να εκτελεί κοινές επιχειρήσεις με την πρώην Γιουγκοσλαβική της Μακεδονίας και στο εσωτερικό της, ειδικά σε περίπτωση αιφνίδιων μεταναστευτικών προκλήσεων.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σχετικά με αυτό το σημαντικό επιχειρησιακό βήμα προόδου στη μας επί τόπου. Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και ς να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του, αντιδρώντας ταχέως στις μεταναστευτικές και προστατεύοντας τα κοινά μας . Η σημερινή συμφωνία είναι η δεύτερη που έχουμε ήδη μονογραφήσει και ελπίζω οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους άλλους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων να ολοκληρωθούν γρήγορα.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση