Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Exit poll: Πρώτο και με διαφορά το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στο Ζάαρ
Exit poll: Πρώτο και με διαφορά το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στο Ζάαρ

Exit poll: Πρώτο και με διαφορά το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στο Ζάαρ

Διψήφια η διαφορά Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών

Άκρως επιτυχημένο το πρώτο “κρας τεστ” της Άνγκελα με τον Μάρτιν Σουλτς στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ σύμφωνα με που είδε το της δημοσιότητας. Διψήφια η διαφορά Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών.

Η διαφορά Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών ανέρχεται στις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες, με το CDU της καγκελαρίου να επιτυγχάνει ποσοστό 41%, έναντι 29,5% του CDU. Tρίτο κατατάσσεται το της Αριστεράς (Die Linke) με 13%.Έπονται το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία () με 6%, οι Πράσινοι με 4,5%, το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) με 3% και το κόμμα των Πειρατών με 1%. “Άλλο κόμμα” ψήφισαν το 2% των πολιτών.

CDU 41%
29.5%
LINKE 13%
6%
GRN 4.5%

Είναι χαρακτηριστικό ότι η CDU κερδίζει σχεδόν 6 ποσοστιαίες μονάδες (5,8%) συγκριτικά με το 2012, ενώ το χάνει 1,1 ποσοστιαία μονάδα. Πάντα βάσει του , οι Χριστιανοδημοκράτες κερδίζουν 24 θέσεις στη βουλή των Ομόσπονδων κρατιδίων, οι Σοσιαλδημοκράτες 17, η Αριστερά 7 και η Εναλλακτική για τη Γερμανία 3 θέσεις. Στη Γερμανία αναρωτιούνται πλέον, αν η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία, που προσέδωσε νέα δημοσκόπικη δυναμική στο CDU δείχνει τα όρια της εκ των πραγμάτων στο Ζάαρ…

 

Πηγή: skai.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση