Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εξηγήσεις Κάμερον στη Βουλή
Εξηγήσεις Κάμερον στη Βουλή

Εξηγήσεις Κάμερον στη Βουλή

Ο Συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον προσπάθησε χθες να περιορίσει τη ζημιά στην αξιοπιστία του από τις αποκαλύψεις για την οικογενειακή περιουσία σε φορολογικούς «παραδείσους», σε μια φορτισμένη συζήτηση στη Βουλή των Αροσώπων. Ο επικεφαλής των Εργατικών κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι υιοθετεί υπέρ των ανώτερων στρωμάτων και εκτίμησε ότι πολλές από τις περικοπές δαπανών της τελευταίας πενταετίας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι πλούσιοι πλήρωναν τον φόρο που τους αναλογεί.

Ενώ στη οι αξιωματούχοι δίνουν σωρηδόν τις φορολογικές δηλώσεις τους στη δημοσιότητα, η χώρα που φαίνεται ότι άντλησε με αστραπιαία ταχύτητα συμπεράσματα από τη δημοσίευση των Panama Papers είναι ο Καναδάς. Ποια είναι τα συμπεράσματα αυτά; Οτι δεν υπάρχουν αρκετοί εφοριακοί επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων ς. Η χώρα ανακοίνωσε χθες ότι προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους για να ερευνήσει μεγάλων χρηματικών ποσών σε φορολογικούς «παραδείσους», ευελπιστώντας ότι έτσι θα εισπράξει φόρους ύψους 2,6 δισ. καναδικών δολαρίων. Οι έρευνες θα ξεκινήσουν από 350 ιδιώτες και 400 εταιρείες που μετέφεραν ποσά στον βρετανικό φορολογικό «παράδεισο» της ήσου Μαν και θα επεκταθούν σε τρεις ακόμη φορολογικούς «παραδείσους».

Αντιστοίχως, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον ανακοίνωσε χθες ότι θα διώκονται ποινικά εταιρείες των οποίων υπάλληλοι διευκολύνουν τη . Θα ήταν σημαντικό βήμα για την ανάκτηση διαφυγόντων κερδών του βρετανικού δημοσίου – με τη διαφορά ότι πολλές από τις εταιρικές κατασκευές που αποκάλυψαν τα Panama Papers δεν εμπίπτουν στην () φοροδιαφυγή αλλά στη (νόμιμη) φοροαποφυγή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση