Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Εξηγήσεις Κάμερον στη Βουλή
Εξηγήσεις Κάμερον στη Βουλή

Εξηγήσεις Κάμερον στη Βουλή

Ο Συντηρητικός Βρετανός Κάμερον προσπάθησε χθες να περιορίσει τη ζημιά στην αξιοπιστία του από τις για την οικογενειακή περιουσία σε φορολογικούς «παραδείσους», σε μια φορτισμένη συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι υιοθετεί υπέρ των ανώτερων στρωμάτων και εκτίμησε ότι πολλές από τις δαπανών της τελευταίας πενταετίας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι πλούσιοι πλήρωναν τον φόρο που τους αναλογεί.

Ενώ στη οι αξιωματούχοι δίνουν σωρηδόν τις φορολογικές δηλώσεις τους στη , η χώρα που φαίνεται ότι άντλησε με αστραπιαία ταχύτητα συμπεράσματα από τη δημοσίευση των είναι ο Καναδάς. Ποια είναι τα συμπεράσματα αυτά; Οτι δεν υπάρχουν αρκετοί επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής. Η χώρα ανακοίνωσε χθες ότι προσλαμβάνει 100 νέους υπαλλήλους για να ερευνήσει μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών σε φορολογικούς «παραδείσους», ευελπιστώντας ότι έτσι θα εισπράξει φόρους ύψους 2,6 δισ. καναδικών δολαρίων. Οι έρευνες θα ξεκινήσουν από 350 ιδιώτες και 400 εταιρείες που μετέφεραν ποσά στον βρετανικό «παράδεισο» της Νήσου Μαν και θα επεκταθούν σε τρεις ακόμη φορολογικούς «παραδείσους».

Αντιστοίχως, ο Βρετανός Κάμερον ανακοίνωσε χθες ότι θα διώκονται ποινικά εταιρείες των οποίων υπάλληλοι διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή. Θα ήταν σημαντικό βήμα για την ανάκτηση διαφυγόντων κερδών του βρετανικού δημοσίου – με τη διαφορά ότι πολλές από τις εταιρικές κατασκευές που αποκάλυψαν τα δεν εμπίπτουν στην (παράνομη) φοροδιαφυγή αλλά στη (νόμιμη) φοροαποφυγή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε #σκάφος στα Πευκάκια #σκάφος - https://t.co/MpNGO0pYNb -

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση